מספר מזהה: 6147

- מכון שלזינגר - https://www.medethics.org.il -

אמצעי מניעה בעייתיים (גלולות)

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרב הלפרין!

יש לי שאלה בנוגע למניעת הריון. אנחנו זוג נשוי, בני 27, עם שני ילדים בת ובן. עד לפני כמה זמן אשתי נטלה גלולות סרזט, כיוון שזו הגלולה המומלצת לאם המניקה( אשתי עדיין מניקה, הנקה חלקית ). לפני קצת יותר מחודש התחילו להופיע אצל אשתי כתמים, ומאז היא לא מצליחה להיטהר. רופא הנשים המליץ לה על גלולות אחרות (פמינט) שגרמו לה הרגשה רעה, וכעת אשתי התחילה ליטול גלולות מסוג אחר (יאז), בתקווה שהגלולות יתאימו ולא יגרמו לתופעות לוואי (ואז נצטרך לחפש גלולה שתתאים ולהימנע מקיום יחסים למשך תקופה נוספת…)

בינתיים הדימום הפסיק ואשתי צפויה אי"ה לטבול בסוף השבוע הזה. אך לטענת הרופא, השפעת הגלולה תחל בעוד כשניים עד שלושה שבועות, כך שעד אז אשתי לא מוגנת.

עד שהגלולות יתחילו להיות יעילות, אשתי צפויה לקבל ווסת (עם תום חבילת הגלולות), כך שיהיו לנו מספר ימים בודדים להיות ביחד.

מכיוון שלאחר הטבילה הצפויה אי"ה אשתי לא תהיה מוגנת ויש לה קושי פיזי ונפשי להשתמש באמצעי מניעה נוסף כגון נרות, קצף וכו', שאלתנו היא, האם לאחר התקופה הארוכה שנמנע מאיתנו לקיים יחסי אישות, וזה גרם לריחוק רגשי בינינו, נוכל להשתמש (באופן זמני) בקונדום בעת היחסים עד שהיא תהיה מוגנת. זו הדרך היחידה שאשתי מוכנה לקיים יחסים, כיוון שנפשית היא עדיין לא מוכנה לעוד הריון. כך שהולך להיווצר מצב בו אשתי טהורה ואיננו יכולים לקיים יחסים זו עם זה.

ביחד קראנו את ההסבר שכתבת על השימוש בקונדום, אך לא הצלחנו להבין האם במקרה שלנו זה יכול להיות פתרון זמני.

תודה רבה!

פ.

תשובה:

א.  ההיתרים לשימוש בקונדום אינם מוסכמים והם במחלוקת בין גדולי הפוסקים.
ב.  גם הפוסקים המתירים אינם מתייחסים למקרים כמו המקרה שלכם.
ג.  ככלל, גלולות נגד נחשבות כיעילות החל מ – 15 יום לאחר התחלת הנטילה שלהן. לכן כדאי לברר את הזמן המדוייק עם הרופא המטפל.