שלום
רצוני לשאול האם יש איזה מחקר לגבי בליעות האוכלים בכלים, עד כמה נכון שהכלים שלנו בולעים, וצריכים להזהר מלבשל בשר וחלב באותו כלי, ועל הצד שכן בולעים האם כמות הבליעה שונה מכלי לכלי, והאם כלי מתכת בולעים יותר מכלי זכוכית או באופן שוהץ
עוד רצוני לשאול אם יש מחקר בענין אכילת בשר ודגים או דגים וחלב, האם בדוק שזה סכנה או לא בריא בשביל הגוף
בתודה מראש
מרדכי מיתא
מקסיקו
לגבי השאלה השניה על בשר ודגים , בינתיים לא ידוע לנו על מחקר בנושא שאלתך. רק נעיר, כי ייתכן ואזהרת חז"ל על כל הדגים נבעה מנזקים פרטניים שנצפו לגבי חלק מהם, ומאחר וסיבת הנזק לא ומנגנון פעולתו לא היו ברורים, הזהירונו חז"ל מהצד השוה מהמקרים שנצפו על כל הדגים וכל הבשרים (וראו חתם סופר חלק ב (יורה דעה) סימן קא).
לגבי החלק הראשון של השאלה, בנושא מחקר על בליעה בכלים מחומרים שונים, ראה מאמרו של הרב ד"ר ישראל מאיר לוינגר ב"המעין" גליון תשרי תשע"ג, עמ' 85-90 (וראה גם ב"המעיין" בגליון הקרוב – טבת תשע"ג – חומר נוסף בנידון):
<! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
Thanks very much for the response. I wonder if I could trouble you to outline the reasons for the Rabbi Shlomo Zalman Auerbach’s issur and
שלום רב לבית החולים שערי צדק..-רציתי לשאול על עיניין חשוב מאוד ומקווה שתעזרו לי. גיסתי חולה במחלה הידועה ובשבוע הקרוב היא צריכה להיתשפז יעשו לה
שלום רב, אני סטודנטית לפיזיותרפיה ואני מעוניינת בחומר הקשור לשאלת הצניעות בטיפול רפואי: נגיעה, ייחוד, הסתכלות ואם יש הבדל בין סוגי טיפול שונים בעניין זה