תכשירים להארכת זמן הזיקפה
האם מותר להשתמש בתכשירים להארכת משך זמן הזיקפה? אם לא – מדוע? אם כן – מהם? והאם אפשר להשיגם דרככם? תודה רבה ותזכו למצוות!
בס"ד שלום וברכה! רציתי לדעת האם מותר להוציא את השיער מבין הגבות (גבר) ?הדבר אינו מפריע מבחינה רפואית, אך מפריע לי? (הוצאה ע"י פינצטה) בתודה רבה!
באופן עקרוני שאלתך דומה לשאלת האיסור או ההיתר לגבר לעבור ניתוחים פלסטיים קוסמטיים.
לכן:
א. אם מדובר ברצון להתייפות יופי-נשי – התשובה היא איסור באופן חד משמעי, ומדובר באיסור תורה הנלמד מן הפסוק "לא ילבש גבר שמלת אישה".
ב. אם מדובר בבעיה אמיתית של עודף שיער שמפריע (באופן אובייקטיבי) לחיים סדירים – התשובה היא מותר.
ג. בשטח האפור שבין הקצוות הללו – התשובה הנכונה היא "תלוי".ומן הראוי להתיעץ עם רב פוסק מובהק.
האם מותר להשתמש בתכשירים להארכת משך זמן הזיקפה? אם לא – מדוע? אם כן – מהם? והאם אפשר להשיגם דרככם? תודה רבה ותזכו למצוות!
שלום. יש לי בעיה של עצירות והרגשה שאני צריכה לשירותים ברוב שעות היום, אך לוקח לפעמים יום עד שאני מצליחה ובמשך היום זה מתבטא בהפחות.
שלום רב, אני עושה עבודה בנושא הקפאת זרע מאדם מת לצורך הפריה. אודה לכם אם תוכלו לשלוח לי חומר מהבחינה ההלכתית: 1. מעמדו של ילד
While I have seen many discussions on the post factum consequences of surrogacy, I have seen no discussion of its le-khathila permissibility. Specifically, may a