נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

אודות המכון

המרכז הרפואי שערי צדק נוסד בשנת 1873 ע"י ועד רבנים בגרמניה ובהולנד. בתקנות שהתקין הועד נדרש כי בית החולים יספק שירותים רפואיים ברמה מעולה, גם לאלה אשר לא יוכלו לשלם עבורם, תוך שמירה קפדנית על דיני ישראל בבית החולים. המרכז הרפואי שערי-צדק שומר על מסורת זו מיום היווסדו ועד עתה.

המכון לחקר הרפואה ע"פ התורה, שנוסד בשנת 1966, נקרא ע"ש ד"ר פלק שלזינגר, המנכ"ל השני של בית החולים שערי צדק, אשר גילם את שאיפות המייסדים והגשימם הלכה למעשה. אמון על הנחיות מקימיו, מברר המכון בעיות רפואיות ע"פ אמות המידה של ההלכה.

עם התפתחות מקצוע האתיקה הרפואית בעולם בשנים האחרונות, גדלה גם ההתענינות בעמדת ההלכה היהודית בסוגיות אקטואליות של מוסר רפואי. ככל שמדעי הרפואה מתקדמים, כך נוצרות בעיות מוסריות והלכתיות חדשות רבות. מכון שלזינגר מחפש פתרונות מעשיים לשאלות מוסריות והלכתיות, הן באופן כללי והן בעניינים ספציפיים. צוות המכון מורכב מרופאים בכירים וחוקרים יחד עם תלמידי חכמים. כמו-כן מתקיימת התייעצות עם גדולי הפוסקים בעניינים רבים. שילוב זה מאפשר למכון לתפקד באופן מקצועי ויעיל. המכון רואה את ייעודו בהחדרת ערכי תורה למערכות הרפואיות המדעיות.

חינוך

במטרה ליישם את יעדי מכון שלזינגר בחינוך הציבור בתחום האתיקה הרפואית וההלכה, "לעודד מחקר רפואי-מדעי לאור ההלכה ולסייע לקידום מדע הרפואה ברוח התורה", מפעיל המכון יוזמות חינוכיות שונות, כדוגמת ה"סמינר למורי צדק ברפואה והלכה", "קורס הקיץ הבינלאומי לאתיקה, רפואה והלכה" ו"סמינר החורף באתיקה רפואית והלכה".

מחקר ופרסום

כחלק ממסירותו של מכון שלזינגר לקידום המחקר הרפואי הלכתי, הושקעו מאמצים רבים בפרסום ממצאינו. אנו מאמינים כי סיפוק פורום מתאים לפרסומן של מחקרים בעלי ערך בשדה זה, והפיכת המחקר לנגיש ככל האפשר הם צעדים חיוניים בדרך למציאת פתרונות לבעיות רפואיות-הלכתיות וחינוך הציבור בתחום זה.

ספרייה ומרכז מידע

ספריה ומרכז מידע

הספריה העיונית ומרכז המידע למחקר לרפואה, אתיקה והלכה ע"ש חיים קהן ז"ל – הספריה ומרכז המידע מהווים כר נרחב של אפשרויות לעיון, לאיתור מקורות ביבליוגרפיים, למידע זמין ועדכני עבור אנשי המקצועות הרפואיים, אנשי ההלכה וכל המתעניין במדעי הרפואה, באתיקה הכללית והיהודית, וביחס שביניהם.

הספריה מבוססת על ספריה עיונית רחבת היקף וכוללת גם ספריה וירטואלית מתפתחת באינטרנט, לצד אמצעים מתקדמים נוספים, במטרה לקדם ולפתח את הידע והמחקר בנושא הרפואה, האתיקה וההלכה.