הגבלה בזמנים של שאיבת ביציות

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום רב, אני נמצאת בתהליך של טיפולי פוריות, רציתי לדעת האם יש הגבלה בזמנים של שאיבת ביציות,החזרה, האם צריך להעשות רק לאחר הטבילה? (הרי לא מצריך מגע)ואם כן מה צריך לעשות כדי שיהיה ניתן לשאוב ביציות בזמן המתאים? אודה על תשובתכם.

תשובה:

ההגבלות על פעולות בטיפול פוריות הם קודם כל לא לבצע אותם בשבת, (אלא אם כן קיימת סכנה בהמתנה) ולכתחילה לא לבצע אותם לפני הטבילה.

הדרך לכך היא דיווח מוקדם לרופא המטפל על מועד הטבילה כדי שיוכל לנטר את ההורמונים הטיפולים במטרה להביא למועד המתאים. בדיעבד, אם השאיבה צריכה להתבצע לפני מועד הטבילה, הדבר שנוי במחלוקת בין גדולי ישראל, אך המקל יש לו על מי לסמוך.

להדפסה

שאלות נוספות

שתל קוכליארי

שלום רב, הנני סטודנט לחינוך מיוחד ופילוסופיה. כחלק מלימודי, החלטתי לכתוב עבודה סמינריונית אודות היבטים פילוסופים-מוסריים של ניתוח השתל הכוכליארי (=שתל המושתל בילדים חירשים ואשר

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?