עיסוק ברפואה משלימה
I have just completed an acupuncture course and was wondering about the halakhic opinions on acupuncture and alternative medicine.
אני לא רוצה להיות נודניק אבל לפני מס' ימים שלחתי שאלה שמאז נתקלתי פעם נוספת בדילמה מסוג זה ושמעתי מחבר שנתקל אף הוא באותה שאלה.
השאלה:הגעתי להחייה של אדם המחזיק תעודה שלא לבצע עלו c.p.r (החיית לב ראיה) א. האים יש לבצעה החייה בכול זאת? (מבחינה הילכתית) ב. האים עלי לראות את התעודה או די להסתפק בזה שהפיליפיניט אומרת שיש אבל היא לא מוצת אותה? ג. בתור האדם ששיך לצות רפואי ואני לא המפקד בשתח האם עלי לנסות להשפיעה על דעת המפקד בשתח או להיות "ראש קטן"?
בתודה מראש מצפה לתשובה
קיבלנו את שאלתך הקודמת, שאלתך חשובה ודורשת עיון ובדיקה רצינית.
לכן השאלה הופנתה לרבנים המשיבים.
אני מקווה שבמהרה תקבל תשובה.
I have just completed an acupuncture course and was wondering about the halakhic opinions on acupuncture and alternative medicine.
שלום הרבראיתי באתר מכון שלזינגר שמותר להימנע מחיבור למכונת הנשמה אם מתקיימים שלשה תנאים: א. תוחלת חיים קצרה (פחות מששה חודשים)ב. צפי לחיים מלאי סבל
שלום, אני בהריון בחודש השישי. לפני כשלוש שנים ילדתי בניתוח קיסרי מכיון שהיה לי הריון מרובה עוברים.( ההריון הנוכחי לא מרובה עוברים). אני מאוד חוששת
שלום רב היום ביצעתי היסטרוסקופיה ניתוחית, בה הוחדר סיב אופטי בעובי של 2.5 מ"מ. לאחר הבדיקה ראיתי הפרשה דמית בהירה מאוד על התחתון. כיון שאני