תפילה במצב של טיפטוף שתן

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: פרופ' א.ס. אברהם

שאלה:

לאחר ניתוח ערמונית, יש לי בעיית שליטה בשתן ואני משתמש באופן זמני בתחתונית (פד), אשר לתוכו מטפטף השתן. הצד החיצוני נשאר יבש, אך הצד הפנימי רטוב מטפטופי שתן. זה דומה לחיתול רטוב של תינוק. האם במצב זה מותר להתפלל, להניח תפילין ולברך.

תשובה:

הטיפות מעכבות את התפלה רק אם מרגישים שהן יוצאות. ובזמן שהן יוצאות וחייבים להפסיק בכל מקום שנמצאים בתפלה כי אז אסור להוציא שום דבר שבקדושה מן הפה או להרהר בהם. אחרי שהן יצאו, מותר להמשיך בתפלה אחרי נטילת ידים. (אך אם אחרי הטלת מים תוכל לחכות עד שגם הטיפות אלו יצאו בלא לעכב את התחלת תפלתך והנחת תפילין, ודאי טוב, אבל אסור להגזים בהמתנה.)

להדפסה

שאלות נוספות

תענית לאשה הרה

שלום רב אשה בחודש התשיעי להריונה עם סכרת הריון גבולית (כאשר אינה אוכלת מרגישה סחרחורות חזקות) האם חייבת לצום בט` באב? בכבוד רב

קרא עוד »

כשרות תרופה- ציפרלקס

כשרות תרופה-דחוף!! שלום , אני חולה OCD והתחלתי לקחת תרופה, במהלך טיפול פסיכיאטרי, בשם "ציפרלקס", התרופה היא לשימוש יומי, אבל לא מצאתי חותמת של כשרות

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?