תרומת גוף למדע
כיצד תורמים את הגוף למדע? מה צריך לעשות בפועל? האם יש הגבלת גיל או מצב בריאותי? האם ניתן להגביל את התרומה לזמן קצוב? נגיד חודש?
צום יום כיפור
אני בהריון בשבוע 38. תאריך הלידה המשוער הוא 29.9.06. בין ראש השנה ליום כיפור. אני קצת אנמית ובלידה הקודמת היתה כנראה רעלת הריון, לידה מוקדמת ותינוק קטן מידי שעד עכשיו (גיל 3) עם בעיות גדילה.
גם עכשיו העובר קטן לעומת הנורמה אך הוא גדל בסדר.
איני יודעת באיזה מצב אהיה ביום כיפור לפני/אחרי לידה. באיזה מצב עלי לצום? כל עוד אני בהריון? מה קורה עם לידה ביום כיפור או אם אני יולדת כמה ימים לפני יום כיפור? איך עלי לנהוג?
אודה לכם אם תחזירו לי תשובה בהקדם.
עליך להתחיל את הצום כרגיל. בתנאי שאת נמצאת במקום בו הזמן להגיע מביתך לחדר לידה אינו עולה על חצי שעה.
אבל ברגע בו את מרגישה סחרחורת או הרגשת התעלפות, עליך להתחיל לשתות נוזל מזין (כמו מיץ ענבים טהור או מהול) בכמויות של 40 סמ"ק כל 9 דק' עד שהסחרחורת או הרגשת ההתעלפות חולפת.
כנ"ל אם את מרגישה כאבי ראש חזקים מאד.
אזהרה:
אם מתפתחים צירים כואבים, או ירידת מים או דימום (אפילו קל מאוד!) – אזי עליך להתחיל לשתות נוזלים מזינים מיד, בלא להקפיד על "פחות מכשיעור", על מנת למנוע סיכון של הגעה ללידה במצב של התייבשות.
עליך להמשיך לשתות בלא הגבלה עד שהרגשת הצמא תחלוף, וכמובן להגיע בהקדם לחדר לידה, אפילו ביום הכיפורים שחל בשבת.
נוסף על כך, במצבך עדיף שלא תלכי לבית הכנסת אלא תישארי לנוח בבית, רצוי במקום ממוזג.
כדאי לדעת כמובן, כי אם מתפתחים צירים מותר להזמין אמבולנס.
כמו כן מותר לבעל להצטרף לאמבולנס (ואפילו רצוי מאוד).
אחרי לידה:
תוך 72 שעות מהלידה אסור לך לצום ועליך לאכול ולשתות כרגיל גם ביום הכיפורים. בימים שאחר כן כדאי להתיעץ עם הרופאים בנושא הצום ולפעול על פיהם אלא אם את מרגישה שהצום יזיק לך.
כיצד תורמים את הגוף למדע? מה צריך לעשות בפועל? האם יש הגבלת גיל או מצב בריאותי? האם ניתן להגביל את התרומה לזמן קצוב? נגיד חודש?
מהי עמדת ההלכה לאפשר שיבוט של ילדה שמתה על מנת למנוע סבל וצער גדול מאד להורים, שעלולים גם לסכן את חייהם ובכך את הערך הנעלה
הרב הלפרין שלום אני מבהיר את שאלתי. הרב וולדינברג התיר הפלה של עובר הסובל מטי-זקס . הנימוק העיקרי עליו מתבססת התשובה הוא שיסוד איסור הפלת
שלום , אני נשואה 10 שנים ואין לנו ילדים.בעלי עשה בדיקות זרע בציר חמד ולא מצאו שום זרעונים כמוכן בדיקת זרע אצל פר׳ בר טוב