יחסי אישות עם וסטיבוליטיס
שלום, אני סובלת מוסטיבוליטיס קשה. היינו אצל רופאה שמומחית בעניין שנתנה לנו טיפול עם משחות בשילוב פיזיותרפיה והמליצה בשלב הנוכחי עד שיהיה שיפור לקיים יחסים
דף הבית / כיסא גלגלים / שימוש בכיסא גלגלים ממונע בשבת
ביתי מעיין סובלת מנכות פיזית קשה ומרותקת לכסא גלגלים.בנוסף יש לה פגור בינוני.לאחרונה למדה להשתמש בכסא גלגלים ממונע.זו אחת הפעולות היחידות בהן יש לה עצמאות.השאלה מתייחסת לשמוש בכסא גלגלים בשבת.בדקנו עם צומת ולצערי הפתרון שלהם פותר רק באפן חלקי ישפגיעה בבלמים והחברה שמיצרת את הכסאות מסירה את האחריות מהמוצר ברגע שצומת מפעילה בו את הפטנט .הכסא גלגלים אשר ברשותנו הנו רכוש של משרד הבריאות ואין לנו אשור מהם להוסיף את הפטנט מצומת.האם העובדה שמעיין מוגבלת באפשריות התעסוקה שלה בשבת על רקע מגבלותיה הפיזיות והפיגור השכלי מאפשרים שמוש בכסא הממונע בשבת ללא הפטנט של צומת.אוסיףשמעיין מבינה את ההבדל בין שבת ליום חול ויודעת שאסור לראות וידאו.
כדי לענות לשאלה יש צורך לדעת במדוייק את העובדות.
לשם כך ראוי לברר עם החברה המייצרת מהי בדיוק הבעיה הנוצרת על ידי מתקן הגרמא של צומ"ת (יתכן שאת הבירור יוכלו לערוך מהנדסי צומ"ת בעצמם).
כדאי לדעת שקיים גם מכון מדעי טכנולוגי לנושאי הלכה בבית וגן בירושלים. אני ממליץ שתיצרי קשר עם המכון הטכנולוגי לבעיות הלכה, תציג לפניהם את המכשיר ותשמע את תשובתם. הטלפון של המכון הטכנולוגי הוא: 02-6424880, 02-6423230, 02-6416505, 02-6420949.
ייתכן שהמערכת שלהם כן מוכרת על ידי החברה.
אשמח לשמוע מכם יותר לאחר ביצוע הבירורים הללו כדי שניתן יהיה לסייע לכם ולפתור את הבעיה בצורה הטובה ביותר.
שלום, אני סובלת מוסטיבוליטיס קשה. היינו אצל רופאה שמומחית בעניין שנתנה לנו טיפול עם משחות בשילוב פיזיותרפיה והמליצה בשלב הנוכחי עד שיהיה שיפור לקיים יחסים
שלום רב, במסגרת מחקר שאני עורכת בעניין קביעת רגע המוות על פי ההלכה, נתקלתי לאחרונה בשו"ת של הרב וולדנברג (ציץ אליעזר, חלק יח, סי' לא)המתייחס
לכבוד הרב שלום רב!!! בעקבות עבודה שאנו עושות בגנטיקה על השיבוט התעוררו לנו כמה שאלות, נשמח אם תוכל לעזור לנו: בעניין לקביעת ההלכה לגבי שיבוט:
שלום רב בעייתי היא מעט מורכבת ולא מצאתי עדיין מענה עבורה, לכן אני פונה אליכם. אני נשואה ומשתמשת בגלולות למניעת הריון שניתנו לי עוד לפני