גזים לתינוק
אישתי מניקה את ביתנו בת הארבעה חודשים מיום היוולדה ,לאחרונה הילדה סובלת יתר על המידה מגזים ואיננה מצליחה להוציא את צרכיה , הרופאים אומרים שהכל
לכבוד הרב:
אני סטודנט בשנה האחרונה של לימודיי לרפואה בארגנטינה. שנה זו מורכבת מקורס בן חודש ימים (בו אני לומד כרגע) בנושא רפואה דחופה, ואחר כך סטאג' במחלקות, מרפאות, חדרי מיון ואמבולנסים. בסוף השנה בס"ד אני אקבל תעודת רופא.
יש לי כמה שאלות:
1) במדריך כיס לרופאים נפסק שמותר ואף מצווה לרופא ללמוד רפואה בשבת, אבל אין להתיר לסטודנטים. מה עליי לעשות? האם מותר לי יש מצווה בללמוד דווקה בשבת? ואם אני לא מספיק ללמוד בימי חול האם יש הבדל. (אני לא סטודנט כבר אך אין לי תעודת רופא).
2) במצב שלא יתנו לי להחליף תורנויות בימי שבת, האם יהיה לי מותר להגיע (מבלי לנסוע כמובן ולטלטל) לבית החולים ולהיות שם מבלי לחלל שבת? (מדובר בארגנטינה איפה שרוב החולים אינם יהודים).
3) רוב הקורסים והשתלמויות הן דווקה בשבת. האם מותר לי להיווכח (מבלי לחלל שבת לכתוב לטלטל וכדומה)? האם יש הבדל אם מקרינים מצגות? כמובן שרוב המשתלמים הם גויים. השנה יהיה לי קשה דווקה בנושא זה, כי אין לי שום אפשרות אחרת לעבור את הקורסים האלה (רפואה דחופה, טיפול נצרץ והרדמה שאלה הם התחומים שהכי מעניינים אותי).
תודה רבה ויישר כח על עבודת השם המקסימה שאתם עושים!!!
בברכה ובהערכה רבה,
י
2. מותר לך להגיע לבית החולים ללא חילול שבת (כולל היתר לנסוע ברכב שגוי נוהג עבורך) ולהמנע בשבת מפעולות שיש בהם חילול שבת
אבל, אם אתה נקרא לפעולה הקשורה בהצלת חיי אדם, מותר לך להשתתף בה גם אם יש בה חילול שבת, והתר זה קיים גם אם החולה אותו צריך להציל הוא לא יהודי.
3. מותר לך להיות נוכח בהשתלמויות והצבות רפואיות המתקיימות בשבת, בתנאי שאתה יודע להקפיד להמנע מכל חילול שבת הקשור להשתלמויות.
אישתי מניקה את ביתנו בת הארבעה חודשים מיום היוולדה ,לאחרונה הילדה סובלת יתר על המידה מגזים ואיננה מצליחה להוציא את צרכיה , הרופאים אומרים שהכל
ר' מרדכי שלום, אני מקווה ששלומך וב"ב טוב. עליתי כעת על משהו חשוב מאד מבחינתי, והוא נראה לי רלוונטי גם לענייניך. אשמח לשמוע את דעתך.
שלום, לגבי שאלות על בדיקות בהריון, האם יש צורך לעשות שקיפות עורפית? האם יש צורך בבדיקות גנטיות למיניהן? איזה בדיקות כן אפשר לעשות, כגון סקירת
שלום, הריון שני שלי בהריון קודם הייתה לי סכרת . הריון נוכחי בצום באי"ה שבוע 12 ורציתי לדעת האם אני צריכה לצום? או אך עלי