תרומת זרע (לרווקה) מתורם יהודי (אנונימי)
שלום רב אני רווקה בת 35 הנמצאת כרגע בתהליך של הזרעות מתורם זרע מרגיש לי הכי נכון לעשות את זה עם תורם זרע שהוא יהודי
שאלה לרב
אני מניח שנשאלה פעמים רבות אך לא הצלחתי מעיון באינטרנט בתשובות להבין את המותר.
אני גר במודיעין ועלי להגיע כרופא לתורנות לבי"ח במרכז(כ- 30 ק"מ).
1. האם מותר לחזור בשבת לאחר תורנות שישי – ע"י עצמי אם אין הסעות ע"י נהג גוי?
2. האם מותר לנסוע בעצמי אם אין נהג גוי לתורנות שבת?
3. האם מותר לנסוע להורי אשתי עמ"נ שלא תישאר לבד בשבת עם הילדים – 3 קטנטנים, במקום רחוק (ב"ש), כאשר אני תורן משבת בבוקר, קרי נסיעה לבי"ח בשבת?
אודה לתשובה בהקדם
בתודה מראש ובברכה
ד ב
לגבי שאלות 1 ו-2:
נא עיין בשני מאמרים על נסיעה לתורנות וחזרה ממנה בשבת שנמצאים בספר אסיא ז' "נסיעת רופא לתורנות שבת וממנה מחוץ לתחום שבת" עמ' 241-249 ובספר אסיא ט' "עוד על נסיעת רופא לתורנות מחוץ לתחום שבת", "נסיעת רופא בשבת וחזרה לביתו – עיקרי שיטות" עמ' 140-145.
חשוב להדגיש כי לקבוע מסגרת בה השבת תיהפך לחול על ידי נסיעה לבית החולים ע"י יהודי – אסור.
בנוגע ל3:
השו"ע בסי' רמ"ח סעיף א' פוסק לדבר הרשות אין מפליגין בספינה פחות משלשה ימים קודם השבת. ויעוין בבעה"מ שביאר הטעם שמא יצטרך לעשות מלאכה בשבת משום פיקוח נפש במקום סכנה. בעל המאור מבאר שאסור לאדם להכניס את עצמו ג' ימים לפני שבת למצב שבהכרח יביא לידי חילול שבת ואף על פי שמותר לחלל את השבת במקום פיקו"נ.
ולכן בנידונינו שיש לך תורנות בבה"ח גם במצב בו עקרונית אולי מותר לנסוע בשל פיקו"נ של החולים, מצב המתיר לחלל את השבת, בכל זאת צריך להימנע מלנסוע בער"ש למקום מרוחק יותר לפני תורנות בבה"ח בשבת כי על ידי הנסיעה אתה גורם שתיאלץ לחלל את השבת מעבר לנדרש במקומך הקבוע, ואפילו אם בשבת עצמה מותר לך ליסוע משום פיקו"נ.
רק אם קיים סדור של הסעה על ידי גוי – מותר לך גם לנסוע להורי אשתך לפני שבת.
שלום רב אני רווקה בת 35 הנמצאת כרגע בתהליך של הזרעות מתורם זרע מרגיש לי הכי נכון לעשות את זה עם תורם זרע שהוא יהודי
I was present in a meeting of neonatologists. It was about when to perform CPR on premature (not in the medical sense) newborns. The disucssion
שלום, אבקש לא לפרסם את שאלתי באתר. רציתי לדעת כל כמה דקות ביוה"כ אפשר לשתות ולאכול וכמה, לגבי הכמויות נאמר לי על חצי בסקוויט, ולגימת
כבוד הרב שלום אני לומד בישיבה ולאחרונה התעסקתי בנושא סל הבריאות יש בידי(בישיבה) אסיא עד כרך ח' ואיני מוצא שם התעסקות בנושא זה (פרט למאמרו