סכרת בצום ט' באב

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

מי שיש לו סכרת סוג 1 התלויה באינסולין ומשתמש בשני סוגים של אינסולין כיצד עליו לנהוג בתשעה באב כאשר שימוש באינסולין ללא אוכל עלול לגרום לירידה בסוכר ואי שימוש בו עלול גם לגרום לירידה או עליה ברמות הסוכר (וכן מדובר באישה המטופלת בילדים קטנים)

תשובה:

כדי שיהיה לך מותר לצום עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת לשנות ולהתאים את מינוני האינסולין למצב של צום.

בלא תיאום כזה שנעשה עם הרופא המטפל – אסור לך לצום.

השנה, מאחר והצום מתחיל במוצאי שבת יש להבדיל על בירה או קפה, או קולה, לפני אכילה או שתיה. ראי בנשמת אברהם הלכות תשעה באב שחל ביום ראשון (סימן תקנ"ו).

להדפסה

שאלות נוספות

הפריה מלאכותית בהלכה

שלום רב בימים אלו התחלתי לעבוד במעבדה לבדיקות והשבחות זרע להפרית iui אשמח לקבל מידע על הפן ההלכתי בבדיקות אלו, ועל התייחסות ההלכה לבדיקות. תודה

קרא עוד »

יש לי אמא חולה בסרטן ריאות יש לה גרורות בריאות ברצוני לשאול האם אה לפי שם ושם של אמא שלה רואה מה אנחנו עומדים לעבור

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?