כרטיס אד"י לחיילים
האם ניתן להציע לחיילים שמתגייסים לצבא, לחתום במהלך שרשרת החיול בבקו"מ על כרטיס אד"י?
שלום וברכה.
אני נמצאת בסוף החודש השביעי להריוני, ובע"ה ביום הכיפורים אהיה בשבוע הראשון לתחילתו של החודש השמיני. בעלי ואני רצינו לשאול את הרב לגבי הצום: כאשר אני לא אוכלת/שותה במהלך כמה שעות רצופות אני מתחילה לחוש בחילות, חולשה וסחרחורות, כך זה היה מתחילת ההריון ועד עכשיו. מה עליי לעשות בנוגע לצום? איך לפעול?
בתודה מראש, אנחנו.
עלייך להתחיל את הצום כרגיל, ולהשתדל לשהות במקום ממוזג ומאוורר.
ברגע בו את מרגישה סחרחורת או הרגשת התעלפות או הקאה ואפילו הרגשת בחילה שלפני הקאה, עליך להתחיל לשתות נוזל מזין (כמו מיץ ענבים טהור או מהול, למשל) בכמויות של 40 סמ"ק כל 4 דק' עד שהסחרחורת או הרגשת ההתעלפות חולפת.
גם בלי הרגשת התעלפות, אם את מרגישה רע מאד, עד כדי כך שלמרות שאת זוכרת שיום כיפור היום, בכל זאת את מרגישה רע עד כדי כך שלפי הרגשתך את מוכרחה לשתות,
גם אז מותר לך להתחיל לשתות נוזל מזין בכמויות של 40 סמ"ק כל 4 דק' עד שהרגשת הכורח לשתות תחלוף.
האם ניתן להציע לחיילים שמתגייסים לצבא, לחתום במהלך שרשרת החיול בבקו"מ על כרטיס אד"י?
חברה שלי חולת סכרת,ואמרו לה שחלב גמלים עוזר לריפוי המחלה. האם מותר לה לשתות אותו בשביל תרופה כמובן ולא לצורך הנאה…
שלום רב אני חרדי בעל תאר ראשון בפסיכולוגיה אני רוצה להיות פסיכותרפיסט. האם אתה מכיר דרך להתמחות בזה מחוץ לאוניברסיטה? תודה רבה.
שלום רב! סבא שלי סובל מאי ספיקת כליות וצריך לעבור השתלת כליה. א) האם מבחינה הלכתית מותר לו להכניס את עצמו לסיכון של ניתוח ולא