צום יום הכיפורים בטיפול נגד דיכאון (דפלפט)
יש לי מאניה דפרסיה ואני בדיכאון.. אני לוקחת 800מ"ג דפלפט ליום…אני אמורה לצום ואני פוחדת שלא אחזיק מעמד..מה לעשות??
שלום
אני וארוסתי מתחתחנים בקרוב בעז"ה, עקב גילה היחסית צעיר של ארוסתי (21) היא וגם אני לא מוכנים נפשית כרגע להיות הורים, אך אין גם בכוונתנו לדחות זאת לזמן רב, קודם כל האם בכלל מותר לעכב את המצווה של פרו ורבו מטעמים של שלום בית? ואם מותר אז אלו אמצעים יש שמאפשרים מניעת הריון לפני לידה ראשונה שלא אסורים באופן גורף כמו קונדום לפי ההלכה , האם התקן תוך רחמי אפשרי לפני לידה ראשונה? או קוטלי זרע ?איזה?
נשמח לתשובה.
בתודה מראש
ככלל ראוי לפתוח את חיי הנישואין בדרך של "לכתחילה", דהיינו לחיות באופן טבעי ולא עם אמצעי מניעה. אף על פי כן יש מצבים מיוחדים בהם עדיף להקדים את החתונה, ולהשתמש אח"כ זמן קצוב באמצעי מניעה ולא לדחות את החתונה ולשהות זמן נוסף עם קשיי עולם הרווקות.
לכן מן הראוי להתיעץ עם רב מובהק שמכיר את השואל. מקורות: אנצקלופדיה רפואית הלכתית כרך ד' ערך מניעת הריון, עמ' 160 – 85. ובמקורות המצוינים שם. ניתן לעיין באנציקלופדיה הרפואית הלכתית בספרית מכון שלזינגר.
ב. ברמה הרפואית:
ככלל, מבחינה רפואית מאוד לא מומלץ לדחות את מועד הלידות הראשונות, לאור העובדה שאחוז קטן מהנשים סובלות ממה שקרוי בלות מוקדמת, דהינו משך הזמן בו הן מסוגלות להכנס להריון הוא קצר מאוד. במשפחות בהם מצוי סרטן שד או סרטן שחלות קיימת גם סכנה שיתפתח צורך לכריתת שחלות מוקדמת ומאד לא כדאי שזה יקרה לפני שהוקמה המשפחה. לכן מומלץ לעשות מאמץ, וללדת את הלידות הראשונות מוקדם ככל האפשר, אחרי הנישואין.
יש לי מאניה דפרסיה ואני בדיכאון.. אני לוקחת 800מ"ג דפלפט ליום…אני אמורה לצום ואני פוחדת שלא אחזיק מעמד..מה לעשות??
שלום אני תלמידה בכיתה י' . בזמני הפנוי אני מתנדבת במד"א כרגע באמבולנס לבן . במהלך ההתנדבות עלתה בראשי השאלה האם מותר לי להתנדב במד"א
Is PGD halachically permissable to determine the sex of a child? I mean to ask if PGD is allowed so that we can chose the
Shalom I would like to know if Rafathricin with lidocaine. Strawberry flavor from "Rafa" is kosher. Thank you very much for yr answer.