חזרה להנקה לאחר הפסקה
שלום, יש לי תינוקת בת 4 חודשים, לפני כשלושה שבועות הפסקתי להניק אותה. האם ניתן לחזור להניקה שוב?תודה!
1. האם ישנם דעות המתירות חזרת רופא לביתו בנהיגה עצמית ממשמרת בשבת כאשר אין לו תורנות ביישוב? מסברה שאם לא נתיר לא ירצה להיות רופא וכדו'.
2. כשהתירו לחזור לביתו ע"י גוי או בעצמו כגון שהכרחי ביישוב האם ישנם מאמרים שעוסקים בדיון עד היכן חוזר? האם צריך לעצור בשלב מסויים וללכת ברגל?האם מותר לו לפתוח שער חשמלי בפלפון? האם יכול לעשות עקוף לא לנסוע דרך המושב? וכדו'
כדאי לדעת שבנוגע לסברא "שלא להכשילן לעתיד לבוא" חולקים האחרונים אם היא מספיקה גם להתיר איסור תורה או רק איסור דרבנן. ראה מאמרי חזרה בשבת מהצלה רפואה והלכה: הלכה למעשה, עמ' 525-535 (2006); בית הלל כג, (נה-סב).
כמו כן חשוב להבדיל בין מצבים בהם החשש הוא שרופא ימנע מלהציל עקב הצורך להשאר במקומו לבין החשש שמאן דהוא ימנע מלימוד רפואה מחשש עתידי כזה.
החשש האחרון – המנעות מלימוד רפואה – לדעת הגר"מ פיינשטין זצ"ל אינו מתיר שום איסור, כי אין חובה על אדם ללמוד רפואה, בניגוד למי שהוא כבר רופא, שיש עליו חיוב לנסות ולהציל.
[משום סברא זו דחה הגרמ"פ את הנסיון להתיר לכהן לימודי רפואה על סמך דיני פיקוח נפש עתידי (אגרות משה יו"ד ח"ג, סי' קנ"ה)]
שלום, יש לי תינוקת בת 4 חודשים, לפני כשלושה שבועות הפסקתי להניק אותה. האם ניתן לחזור להניקה שוב?תודה!
שלום לרב ד"ר הלפרין התגלגלה לפתחי שאלה היום, ואשמח להיוועץ בך. אציג כאן את עיקרי הדברים, ואם יהיה צורך אשמח ללבנם על פה, אם
שלום אני עושה עבודה בביולוגיה שעוסקת בדילמה מוסרית. השאלה שבחרתי היא:האם מותר להורים להוליד ילד ולתכנן אותו,בשביל הצלת חיים של אחיו? אשמח שתשלחו לי ההבטים
:תוכן השאלה שלום רב, עקב בעיה רפואית שיש לי (הבעיה באה לידי ביטוי בפגיעה בריאה), הקשורה ככל הנראה לאיזון הורמונלי, פניתי לרופא המטפל בשיטה של