נגיעה בחולה לצורך טיפול או הרגעה
בימינו נפוץ שכשאשה מרגישה כאב או מיחוש בגופה, הולכת להיבדק אצל רופא. האם על פי ההלכה יש היתר לכך ובפרט שיש אפשרות להיבדק אצל רופאה?
שלום, אני רווק ,קצת מבוגר.
לפני כמה חודשים חליתי בחזרת היה לי חום וגם שהיתי כמה ימים בבית חולים. התפתח אצלי אורטיס (נפיחות אשך) . בבית חולים עברתי אולטרה סאונד ורופא אמר שבתמונה הוא לא ראה משהו חמור אלא רק הצטברות נוזלים. ברוך ה' זה עבר.
אך עכשיו אני שרוי בפחד די גדול. נאמר לי שיכולות להיות בבעיות בפוריות. ודבר שני אני משתדל להתחזק אך שמתי לב שיש לי בעיה מסוימת בקישוי וזרע לא יוצא כיריית החץ כמו בעבר אלא טיפין טיפין.
השאלות שלי:
מה לגבי הפוריות (נאמר לי שהבדיקה כרוכה בבעיה הלכתית)?
האם בעיה מסוימת בקישוי פירושה שגם אם אני אתחתן אני לא אוכל לקיים יחסי אישות תקינים?
האם יש איזהו טיפול לבעיה?
א. חסרים פרטים מהותיים, כמו למשל גילך המדוייק. אך כמה נתונים כלליים עשויים לעזור לשאלותיך.
ב. כל אדם – ואתה בכלל – בחזקת פורה גם אם סבל מחזרת. הסיכוי לכך שמחלת החזרת תפגע בפוריות הגבר הוא נמוך מאד.
ג. ככלל אין קשר בין בעיות קישוי למחלת החזרת. בעיות קישוי יכולות להיגרם בעיקר מבעיות בכלי דם, מבעיות הורמונליות ומבעיות נוירולוגיות.
כיום מעל 90% מליקויי הזיקפה ניתנים לטיפול רפואי המאפשר קיום יחסי אישות תקינים.
בימינו נפוץ שכשאשה מרגישה כאב או מיחוש בגופה, הולכת להיבדק אצל רופא. האם על פי ההלכה יש היתר לכך ובפרט שיש אפשרות להיבדק אצל רופאה?
ברצוני לשאול על אפשרויות נוספות למניעת הריון נוסף על כדורים שבעקבותיהם יש דימומים רבים מידי. שמעתי על דברים כגון קוטלי זרע או ספוגית כלשהי שכאשר
מאתר כיפה מספר השאלה: 113980 האם יש הכשר לאומגה 3 אם כן מה הוא? ועוד שאלה ברשותכם: האם אין זה נוגד את האמונה בזה שהאדם
שלום רב, אני בת 52, עומדת בפני כריתת שחלות וחצוצרות בלפרוסקופיה. ההתערבות היא מניעתית, היות ואחרי בירור גנטי הומלץ לעשות כן (ע"י ד'ר ארנסט פוס,