רציתי לשאול אם מותר לי לשאוב ביוה"כ לבני בן 3 וחצי חודשים. הוא לא מסכים לינוק ממני ואני שואבת לו כל יום. כל שעתיים וחצי-שלש. שאלתי היא אם מותר לי לשאוב חלב למרות שלפעמים (פעם ב..) אני נותנת לו מנה מטרנה כשאין לי חלב. (שזה בד"כ בערב כשאני מותשת ואין לי חלב מספיק) ולכן חשוב לי מאד לשאוב גם בצום כי אני מפחדת שיתייבש לי החלב!!
מותר לי לשאוב ביוה"כ כדי שיהיה לבני מה לאכול? (הוא לא כ"כ אוהב מטרנה וצריך להילחם איתו כדי שיאכל ורק כשהוא מורעב הוא מסכים לאכול?)
מן הראוי לשאוב לפני יום כיפור חלב בכמות עודפת כדי שתספיק גם ליום הכיפורים. אם לא יספיק, ניתן להשתמש בתחליפים שהתינוק כבר קיבל מהם.
אם הדבר לא ניתן אזי כדאי לדעת כי מבחינת שאלתך, אין הבדל בין יום הכיפורים לבין כל שבת.
אם התירו לך לשאוב עבורו בשבת – הדין זהה גם ביום הכיפורים.
במקרה כזה ביום הכיפורים יש לשאוב במשאבה ידנית גם אם הדבר לוקח זמן רב יותר, וגם אם הוא מונע הליכה לבית הכנסת.
האם מותר לבלוע כמוסות של צמחי מרפא שיש בהם ג'לטין? (לא צימחי) השוק מוצף באלפי סוגי כמוסות מחו"ל ובאף מקרה לא רשום ממה עשוי הג'לטין.קראתי
שלום לרב אנו זוג בני 22 ואנו בדרך לילד שני בעז"ה, רציתי לברר מהם הנתונים המאפשרים מניעת/דחית הריון, במה זה תלוי,אילו דרכי מניעה מותרות, האם