אקמול צינון ליקווי גל
בס"ד שלום וברכה, רציתי לדעת האם יש בעיה כשרותית עם אקמול צינון ליקווי גל פעם שמעתי שיש בעיה עם כמוסות ליקווי גל ?
שלום רב,
בתי נולדה לפני חודש. היא ניזונת אך ורק מהנקה. אני חשה שההנקה אינה מבוססת לחלוטין וישנם ימים של מיעוט חלב. גם שגרת האכילה של הילדה אינה מוסדרת. אני חוששת שצום יום כיפור יפגע בהנקה (בייצור החלב בפרט). כיצד עלי לנהוג לעניין הצום?
מי שמניקה הנקה מלאה (ללא שום תוספת מזון מלבד החלב) עליה לשתות ביום הכיפורים לשיעורין, אם היא חוששת שהצום יפסיק או ימעט את כמות החלב שלה. כך פסק הג"ר שלמה זלמן אוירבאך זצ"ל. וכך פוסק היום להלכה גם תלמידו הגדול – הגר"א נבנצל שליט"א.
שתיה לשיעורים לגבייך היא שתיה של 40 מ"ל כל 9 דקות.
בצורה כזו ניתן לשתות במהלך היום יותר מ 3 ליטר אם יש צורך בכך כדי למנוע הפחתה בכמות החלב.
מדובר כאן על שתיה של נוזלים מזינים (מיצים, בירה שחורה וכד') ולא רק על מים.
הכמות הנדרשת לשתיה תלויה בטמפרטורה שתהיה ביום הכיפורים ובהמצאות או אי המצאות של מזגן בבית המינקת.
הכמות נעה בד"כ בין ליטר וחצי לארבעה ליטרים של נוזלים במהלך הצום.
בס"ד שלום וברכה, רציתי לדעת האם יש בעיה כשרותית עם אקמול צינון ליקווי גל פעם שמעתי שיש בעיה עם כמוסות ליקווי גל ?
I am aged 73. In January 2013 I had a CVA and still today I receive rehabilitation therapy. I asked my family doctor (not
שלום כבוד הרב! אני מדריך כיתה ח` בתנועת נוער ויש לי חניך שנעזר במכשירי שמיעה (שתי האוזניים). חניכים אחרים העירו לי שכשהוא רוצה, למשל, לקרוא,