סכרת הריון ופיקו"נ

שתפו:

9 בדצמבר 2011

הרב המשיב: אחר

שאלה:

לרב הלפרין השלום והברכה
אני שוב פונה לרב בשאלה שנשאלתי
אישה הסובלת מסכרת הריון. וצריכה לעשות בדיקות דם על מנת לברר האם היא צריכה אינסולין או שדיאטה תספיק לה. לדעת הרופא יש עדיפות שתעשה זאת גם בשבת בגלל אופי האכילה בשבת. האם בדיקות המעכב הללו הם באמת הכרחים להיות ברצף (כולל שבת) או שניתן לדלג על יום זה (אע"פ שהוא מיוחד מבחינת האכילה). במידה ויש חובה לעשות זאת ברצף האם ידוע לכב' היתר לעשות זאת והאם אישה זו מוגדרת כחשש פיקו"נ?
בברכה א ר 

תשובה:

במחלת הסוכרת ישנם כמה רמות . וישנם מקרים שבהם נחשב החולה לחולה שיש בו סכנה. על כן יש לוודא זאת אצל הרופא קודם שבת.
במידה וישנו צורך בבדיקות דם אף בשבת יעשה כך:
"גלוקומטר" זהו מכשיר לבדיקת רמת הסוכר בעזרת נטילת טיפת דם שמתבצעת על ידי דקירת האצבע בעזרת מחט. ואת טיפת דם זו מניחים על גב נייר, שאותו מכניסים למכשיר זה.
להלכה סוברים הרב שלמה זלמן אוירבך זצ"ל והרב יהושע נויברט שליט"א שמותר להתיר פעולות אלו בשבת עבור בדיקת רמת הסוכר, כשהדבר נדרש על ידי רופא.[מובא בספר נשמת אברהם חלק אורח חיים (מהדורת תשס"ז) סימן רעח-א הערה 60].
ויש להפעיל את המכשיר בעזרת שעון שבת קודם שבת או על ידי נכרי ביום שבת.
ובמצב שאין לו אפשרויות אלו מותר לעשותם בשנוי.

יחיאל חזות

להדפסה

שאלות נוספות

הסעות בשבת- המשך 3379

מאתר כיפה- שאלה מס' 112848 לקראת סטאז'- המשך תוכן השאלה. שלום רב! קיבלתי את תשובתכם לגבי הגעה לבית החולים בשבת. ברצוני להוסיף ולשאול: 1. אין

קרא עוד »

תרומת זרע

תוכן השאלה: שלום האם לבחור יהודי מותר לתרום זרע לבנק הזרע , כיוון שאין זה זרע לבטלה? תודה

קרא עוד »

ימי פרישה

מאתר כיפה מספר השאלה: 113148 הפסקתי גלולות לא מכבר והייתי מעוניינת לדעת מתי אני צריכה לפרוש ולפי מה לספור תודה רבה

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?