נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

צום יום הכיפורים לאחר ניתוח פלסטי

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

25 בספטמבר 2012

הרב המשיב: אחר

שאלה:

אני שואלת בשם מישהי שעברה ניתוח אף (ניתוח קוסמטי + יישור מחיצת האף) אתמול- יום ראשון. לדברי הרופא המנתח יש לשתות 2 ליטר מים ביום (כנראה בשל חשש מדימום). לטענת הרופא עליו לנהוג כך על אף צום יוה"כ. מדובר במישהי שאינה דתיה אך מסורתית וצמה בכל שנה. היא לחוצה ומפחדת לקחת סיכון ולא לנהוג עפ"י הוראות הרופא וקשה לשכנעה. איך צריך לנהוג? האם ישנן אלו שהן הקלות (כגון שתיה בשיעורים ובזמנים קצובים) ע"מ למנוע ממנה משבירת הצום? במידה והרופא המליץ על מאכל דברים רכים (אינני זוכרת) האם מותר לאכול לפי שיעור? אודה מאוד מאוד לתשובה מהירה.

תשובה:

יש לעשות לפי הוראות הרופא.

כדאי לשתות את מרבית הכמות של יום שלישי לפני הצום (עד 17:30), ולהשלים בערב ב"שיעורים". כמו כן, ביום רביעי יש לשתות כחצי הכמות ב"שיעורים" במשך היום, ואת השאר לאחר הצום (אחרי 18:08). אם הרופא דורש גם אכילה, יש לנהוג גם כן בשיעורים.

חשוב להדגיש שעדיף כמות קטנה – פחות מכשיעור – הרבה פעמים, מאשר כמות גדולה בפעם אחת. בכמות קטנה עדיין נחשבת צמה כששותה מחשש ספק סכנה.

 שתייה ואכילה ב"שיעורים" :

  • שתייה – עד 35-40 סמ"ק [כוסית יי"ש קטנה היא 35].
  • אכילה – עד 30 סמ"ק. ["לחמית" אוסם רגילה היא 22].
  • יש להמתין לפחות 9 דקות, ואם אינו די בכך 5-7 דקות, בין אכילה לאכילה או בין שתייה לשתייה.

בברכת גמר חתימה טובה,

מאיר אורליאן

[print_link]

שאלות נוספות

קטטר

עפ"י השמועה ישנם סוגים שונים של קטטר למי שאינו שולט בצרכיו. האם העובדה נכונה? איזה סוגים קיימים? והאם ישנה נפ"מ הלכתית ? בתודה מראש על

קרא עוד »

עקרות דתית

שלום אני בת 39 יש לי ילד בן ארבע ילדתי אותו בלידת וואקום מיום לידתו אנני נוטלת גלולות ונכנסתי להריון חצי שנה לאחר החתונה בלי

קרא עוד »