ברצוני לדעת האם מותר להשתמש במולטי ויטמין לילדים של חברת סולגר למרות שלא כתוב על הקופסה הכשר. וכן לגבי ויטמין C לילדים של סולגר, שהוא כן עם הכשר. ברמה העקרונית האם צריך הכשר על תרופות שונות וכן על ויטמינים? תודה רבה מראש.
תשובת הרב אשר שקאני:
לכתחלה יש להשתמש בויטמנים עם הכשר, אך באופן שלא מצויין ע"ג המוצר ההכשר, יש להבדיל בין ויטמינים המוטעמים בטעם מתוק וכד' לבין ויטמינים המרים, שבטעם מר אפשר ליתנו לחולה שאין בו סכנה או לתינוקות, משא"כ בויטמינים מוטעמים אין להשתמש בהם עד לברור מוחלט של הדבר אם הם כשרים[1], אלא אם כן מדובר בחולה שיש בו סכנה.
[1] יעויין בשו"ת יענה ברוך סי' יט.
לרב שלום, בט` באב יתכן ואהיה בע"ה בשבוע השני להריוני (ויתכן ולא). האם מסוכן לצום? האם מותר לצום? האם מותר לא לצום? תודה
אני מתנדב במד"א איילון/י-ם,נוצר בעיה,לפעמים יש מקרים שאינם ממש דחופים(החולה היא בת)ושלחו את האמבולנס שלנו לשם,היינו צריכים לראות ולבדוק איברים מכוסים(יש לזכור,שהחולה היא בת). האם
לכבוד הרב שלום לצערי,אין רשימה מסודרת של תוספי מזון וגלולות הכשרים לפסח ,כמו בתרופות. עד שגורם כלשהוא יקח על עצמו לייצר מאגר כזה ולאחר שעברתי