שלום וערב טוב
רצוני לדעת אם יש מחקרים מדעיים שמאשרים שיש תועלת בשימוש לידוקין כדי לשכך כאב התינוק בשעת המילה, באופן שמקטין את הכאב של התינוק באופן משמעותי, ועוד רצנוי לדעת אם קיים בשוק כבר איזה משחה שמרדמת לגמרי או כמעט לגמרי את המקום איפה שיעשו הניתוח או המילה באופן שאין תופעות שליליות או מסוכנות לתינוק.
עוד רצוני לדעת אם יש מחקרים מדעיים בענין בליעת הכלים, אם באמת בועלים בזמנינו ואם אפשר לדעת כמות הבליעות
בתודה מראש
מ
א. לשאלתך הראשונה על הרדמה במילה, ראה את מאמרו של פרופ' אברהם שטינברג בנושא בספר "רפואה והלכה, הלכה למעשה" (הוצאת מכון שלזינגר, תשס"ו) עמ' 348-165.
ב. בגליונות האחרונים של חוברת 'המעיין', מובאים מחקרים בנושא הבליעה (שבוצעו לפני כחמישים שנה על ידי פרופ' מרדכי קניגסבוך עם ש' שרקוביאק). כמו כן בימים אלה מתבצע מחקר באונ' בר אילן בנושא (בהנחיית ד"ר דרור פיקסלר)- אך אלה אינם מספקים כדי לעשות על פיהם מעשה (קישורים:המאמר של הרב ישראל לוינגר, תגובות והערות).
תוכן השאלה: האם התרופה Siran Tablets תוצרת גרמניה כשרה? מדובר בטבליות תוססות נגד כאב גרון שממיסים במים ויש להן טעם לימון. תודה.
Bs"dI have cancer and I have a stomaPlease help me to let me know when I can daven and make brachosDoes the stoma bag need
הנדון: פורמולות צמחים סיניים בפסח שלום רב, אני וידידה לוקחים פורמולות סיניות לטיפול בבעיות רפואיות שונות (אני לטחורים והיא לבעיות מחזור). בשתי הפורמולות אין צמחים