נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

ניתוח לקיצור קיבה

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

2 במאי 2014

הרב המשיב: אחר

שאלה:

שלום רב!
שאל אותי בחור שמן בן 24 (שוקל 134 ק"ג וגובהו ממוצע) האם מותר על פי ההלכה לעשות ניתוח לקיצור קיבה? הוא מעיד על עצמו שאינו מסוגל לשלוט על תאוותו לאכילה והוא מאוד רוצה להפסיק. אין לו כרגע בעיות רפואיות הידועות לו, אך ברור לו שאם ימשיך בדרך זו יגיע למחלות כרוניות.
כוונתו לניתוח המכונה "שרוולון" אשר במהלכו מקטינים את הקיבה בכ-70%.
תודה!

תשובה:

תשובת הרב מאיר אורליאן:

השמנת יתר משמעותית היא ודאי מצב בריאותי שדורש תשומת לב וטיפול. ניתוח קיצור קיבה יכול להועיל לזה, אך יש בו סיכונים, כמו כל שאר ניתוח רציני.
צריך להוועץ ברופא המטפל על הצורך, התועלת, והסיבוכים האפשריים של הניתוח, ולפי המלצות הרופא, אפשר להתיר את הניתוח בשיקול התועלת הרפואית המצופה לעומת סיכוי הסיבוכים. בהרבה מקרים יש להעדיף ניתוח לפרסקופי, שבו אחוז הסיבוכים יותר קטן.
יש להדגיש, שניתוח הוא לא תמיד הפיך. בנוסף, על אף שהניתוח מעודד המעטה באכילה, עדיין דרושה משמעת עצמית ושיפור בהרגלי אכילה נכונים אחרי כן. ישנם גם אלו שמרגישים בחדשים אחרי הניתוח חולשה, כאבים, בחילות וכדומה. [יש פורום "שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים".]
לכן, במקרה שלך, שהינך עדיין צעיר ובלי בעיות רפואיות ידועות – נראה שכדאי מאד גם להוועץ ברופא תזונה ו/או פסיכולוג ולשקול היטב בשלב זה להשקיע מאמצים גדולים יותר להוריד משקל דרך תזונה נכונה ופעילות גופנית.
בברכה,
מאיר אורליאן

[print_link]

שאלות נוספות

בחירת מין העובר

שלום רב! אני עושה עבודה בנושא בחירת מין העובר. אשמח אם תאמרו לי את עמדת ההלכה במקרה זה: למשה ונאוה לוי, זוג חילוני בשנות הארבעים

קרא עוד »