איפור קבוע
שלום לכם אני קוסמטיקאית, ומאחר והיום אני חוזרת בתשובה, אני רוצה לוודא שאיני עושה בעבודתי עברות. למשל "איפור קבוע" שאיני יודעת אם מותר לעשות או
שלום
אני סובל מאי ספיקת כליות (כליה אחת לא מתפקדת כלל והשניה באופן חלקי), מיתר לחץ דם ומטרומבוזיטוסיס. נוטל בקביעות כשש תרופות להורדת לחץ דם מתוכם כ 3-4 משתנות. כמו״כ מזריק אינטרפרון.
לטענת ההמטולוג והנפרולוג הימנעות משתייה תגרום לנזק נוסף בלתי הפיך לכליות.
האם רשאי לשתות ביום כפור?
מאחר וכל התקף עלול לגרום נזק לכליות, לכן עליך לשתות את כמות הנוזלים הנדרשת על ידי הרופאים, במנות של פחות מכשיעור.
ככלל, יש לשתות נוזלים (לא רק מים) בנפח של 40 סמ"ק, בהפסקות של 9 דקות בין מנה למנה.
פרטים נוספים תוכל לקבל מהרב של קהילתך.
בשתיה של פחות מכשיעור ניתן להגיע לשתיה כוללת של יותר משני ליטר נוזלים (ואם צריך אפילו שלשה ליטר), כך שאין בעית התייבשות אם תפעל כך בקפדנות.
שלום לכם אני קוסמטיקאית, ומאחר והיום אני חוזרת בתשובה, אני רוצה לוודא שאיני עושה בעבודתי עברות. למשל "איפור קבוע" שאיני יודעת אם מותר לעשות או
האם הסיבה שאנו מקפידים לא להנות ממים שעברו הלילה אם אינם מכוסים משום סכנתא ז'א שמירה ממזיקין כנחשים ועוד או סיבות רוחניות וקבליות בתודה ד.
שלום רב, מהי עמדת ההלכה בענין תרומת איברים? האם מותר להסדיר כרטיס תרומת איברים למקרה מוות חו"ח (כרטיס אדי)? האם זו מצווה? בברכה – שי