אמצעי מניעה
אני נערה בת 18 וחצי. יש לי חבר אנו שומרים נגיעה ורוצים להתחתן בעתיד הקרוב מאוד. אני מאוד דואגת להביא ילד לעולם בעודני אני ילדה.
הבנתי שנגיד לגבי מחלות נפש יש נטייה גנטית (כך שמעתי מד"ר מיכאל אבולעפיה) …(נגיד דיכאון ocd יש גן שחושבים שהוא קשור) אז השאלה היא אם יש את אותו הגן לאמא ולאבא האם בטוח במאה אחוז שיהיה אותו גם לילד/ה ( האם גם לילד/ה יהיה את אותו נטייה כמו של ההורים?
כל עוד לא בודד גן מסויים אזי לא ניתן לשעת בוודאות אם מדובר בבן בודד הגורם למחלה, או בקבוצת גנים, או שיש כמה גנים בודדים (שונים זה מזה) שכל אחד מהם יכול לגרום למחלה.
במילים אחרות לא ניתן לקבוע בוודאות את מצבו הגנטי של הצאצא כל עוד המצב הגנטי לא בורר.
אני נערה בת 18 וחצי. יש לי חבר אנו שומרים נגיעה ורוצים להתחתן בעתיד הקרוב מאוד. אני מאוד דואגת להביא ילד לעולם בעודני אני ילדה.
היכן ניתן למצוא חומר הלכתי לגבי אישה שרוצה ניתוח קיסרי בלי שום הצדקה רפואית?
קיבלתי את תשובתכם הנכבדת מאוד– אך יש מקום עדיין לשאול (לגבי שאלתי מס' 5892) עד שימצא פתרון כלשהו האם זקן כהן שעומדת לפניו ב' אפשרויות