חולה-לגבי צום ט` באב
שלום, אני כבר שבוע סובלת מחולשה וחוסר תאבון-ובעיקבות כך מחוסר באכילה, ווירוס בקיבה התעלפתי כמה פעמים.ל"ע. מה לגבי ט` באב? האם לצום? מה לעשות?
שאלתי היא: האם עפ"י ההגדרות של הפיגור כפי שנוהגות היום במשרד הבריאות: פיגור קל פיגור בינוני וכדו' ניתן לקבוע מי חייב במצוות ומי פטור בהגיעם לגיל 13
אני צריך לדעת לגבי ילד שיש לו פיגור בינוני עד קשה.
מבואר ברמב"ם כי דין זה לא ניתן, בדר"כ, להגדרות כתובות, ועל הדיין לקבוע את דעתו תוך התרשמות ישירה מהתנהגות המפגר.
כמו כן ראה מה שכתב הג"ר משה מרדכי פרבשטיין בספרו משפטי דעת, חלק ב, פרק ו, המגדיר בין היתר את דרגת הפיגור בה נדון המפגר כשוטה.
שלום, אני כבר שבוע סובלת מחולשה וחוסר תאבון-ובעיקבות כך מחוסר באכילה, ווירוס בקיבה התעלפתי כמה פעמים.ל"ע. מה לגבי ט` באב? האם לצום? מה לעשות?
רציתי לדעת עם יש בעיה הלכתית לאשה לגרות את עצמה עד הגעה לאורגזמה ואם זה מועיל או מזיק ליחסים המינים
מה בדיוק האיסור בלהתגלח עם סכין? או מכונה רגילה? ועם מה אתם מייעצים לי להתגלח?
האם ויטמין c המשווק על ידי חברת ביו ויט, מותר בהשהיה בפסח – ללא מכירתו? (היצרן הוא g.f.p. בארה"ב) שאלה זהה ביחס ל: טיפות ויטמין