לכבוד הרבנים/רופאים השלום והברכה.
הנידון: כשרות כדורי ברזל
אישתי לוקחת ברזל טבעי של חברת solgar (ברזל עדין), שאלתי היא לגבי כשרות התרופה. מכיוון שסוגי הברזל שניסתה עד כה גורמים לה לבחילות ועצירות.ותרופה זו אשר נלקחה פעם אחת לא עשתה תופעות לוואי.והופסקה בעקבות שאלת הכשרות.
אם כך גם אם התרופה אינה כשרה האם אפשר לקחת אותה כי שאר התרופות גורמות לתופעות לוואי או בכ"ז עליה להעדיף את תרופות המרשם. רק למען הסר ספק היא לא לוקחת תרופה אשר גורמת לה לבחילה(מעדיפה לא לקחת)
תודה רבה תיזכו למצוות.
א. לגבי בירור המצב העובדתי אין לנו נתונים בתחום כשרות תרופות.
אך להערכתי יש סיכוי טוב לקבל תשובה אצל אחד משני המומחים הבאים:
1. https://www.kosharot.co.il/
2. הכימאי הרב יהודה שרשבסקי, טלפון: 5371662-02
ד. בנוגע להקפדות על כשרות תרופות ניתן לעיין באנציקלופדיה הרפואית הלכתית בעריכת פרופ' שטינברג, "פרטי דינים ביחס לכשרות תרופות" כרך ג', עמ' 270-280, ובמקורות המצויינים שם. (הוצאת מכון שלזינגר 1992)
ב. אם לא ניתן להשיג גלולות או כמוסות עם הכשר, בכל זאת, אם קיימת בעיה רפואית ידועה שבגללה המליצו הרופאים על נטילת הכמוסה – מותר לבלוע אותן לפי הוראת הרופאים.
שלום וברכה, בקרוב אתחיל בעבודה כרופאה סטאז'רית בבית חולים המרוחק מרחק נסיעה של כשעה מביתי. ברצוני לברר האם קיים היתר לנהוג ברכב ביום השבת עצמו
שלום רב רציתי לשאול על מכשיר הביבי סנס. מה יעילותו של המכשיר ? האם מותר להפעילו בשבת ואם כן באיזו צורה?