מצה משיבולת שועל לחולי צליאק - מכון שלזינגר
נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

מצה משיבולת שועל לחולי צליאק

2 באפריל 2015

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

האם מצה משיבולת שועל היא פיתרון טוב למי שסובל מכרסת (צליאק) בפסח?

תשובה:

א. התשובה תלויה בשני גורמים:
האחד: רמת הגלוטן בקמח הנדון. ככלל בשיבולת שועל יש כמות גלוטן קטנה מאד. אך יש הבדל בין רמת הגלוטן בין הזנים השונים.
השני: רמת הרגישות של החולה. יש חולים שכמות גלוטן קטנה לא תזיק להם כלל, אך יש אחרים רגישים יותר. ולכן יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
ב. כדאי לדעת שלחולה גם החזון אי"ש פוסק כמו הגר"ח מוולוז'ין, שפסק כי לחולה אפשר לתת מצה בגודל של כף שאוכלים בה מרק. ואם יאכל מצה כשיעור של שתי כפות – ברוך יהיה.

שאלות נוספות

פירוש פסוק

PDF Button כתוב בתנ"ך "כי קשרתם כולכם עלי ואין גלה את אוזני בכרת בני עם בן ישי" (שמואל)השאלה הי איזה מעשה שהתגלה לשאול עומד מאחורי

קרא עוד »
x
medethics
The Torah Medical Research Institute, founded in 1966, was named by Dr. Falk Schlesinger, the second CEO of Shaare Zedek Hospital
RSS
Follow by Email
דילוג לתוכן