צום יום הכיפורים בהריון (טרימסטר שלישי)

שתפו:

3 בספטמבר 2010

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום רב.
בע"ה ביוה"כ הקרוב אמצא בשבוע ה-39 להריוני השני. אני צעירה ובריאה בד"כ ב"ה, אך בעלת נטיה להתייבשות. ללידה הקודמת הגעתי מיובשת, מקיאה וחלשה ולכן הצוות נאלץ להסתייע במכשיר ואקום ליילוד בני.
ככל הנראה במהלך יוה"כ בני (בן שנה ותשעה חודשים) ישהה איתי בבית ואצטרך לטפל בו לבדי (האכלה, החלפת חיתולים, וכן הרמה).
כיצד עלי לנהוג ביוה"כ הקרוב?

תשובה:

ברגע בו את מרגישה סחרחורת או הרגשת התעלפות, עליך להתחיל לשתות נוזל מזין (כמו מיץ ענבים טהור או מהול) בכמויות של 40 סמ"ק כל 9 דק' עד שהסחרחורת או הרגשת ההתעלפות חולפת. כנ"ל אם את מרגישה כאבי ראש חזקים מאד. אזהרה: אם מתפתחים צירים כואבים, או ירידת מים או דימום (אפילו קל מאוד!) – אזי עליך להתחיל לשתות נוזלים מזינים מיד, בלא להקפיד על "פחות מכשיעור". עליך להמשיך לשתות בלא הגבלה עד שהרגשת הצמא תחלוף, וכמובן להגיע בהקדם לחדר לידה, אפילו בשבת ואפילו ביום הכיפורים. נוסף על כך, במצבך עדיף שלא תלכי לבית הכנסת אלא תישארי לנוח בבית, רצוי במקום ממוזג. מקורות נוספים: ראי נא במאמרי "קווים לדרכו של הגרש"ז אויערבאך בהלכות רפואה ופיקוח נפש" ספר אסיא ט' עמ' 195 – 239 בשער החמישי של המאמר, ובמקורות המובאים שם.

להדפסה

שאלות נוספות

דיקור סיני

שלום וברכה! בשל בעיות רפואיות שאין להם מזור ברפואה הקובנציונלית התחלתי בטיפולי דיקור סיני. האם ישנה בעיה שהמטפל הינו בן? תודה רבה!!

קרא עוד »

ה.ח.ג לאחר מות האב

שלום! אני צריכה להגיש עבודה בביולוגיה על הפריה חוץ גופית. ורציתי לדעת מה דעת הרבההלכה על הפריה חוץ גופית כאשר האבא כבר מת… (כמו שלפעמים

קרא עוד »

הרטבת לילה

בס"ד שלום וברכה, אולי אתם תוכלו לעזור לי , או לפחות להפנות אותי לכתובת הנכונה. יש לנו בן בגיל 8.5 שעדיין מרטיב בלילה (אפילו פעמים)

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?