התלוות ליולדת בשבת – החזו"א והגרי"ש אלישיב
ראיתי בקובץ האחרון שי"ל על ידכם דיון בנוגע לנוכחות קרוב ליד חולה והתלוות איתו בשבת.השאלה שמסתובבת הרבה אצלינו לגבי יולדת הרוצה שיצטרפו אליה להיות איתה
דף הבית / שאלה לגבי צום י״ז בתמוז
שלום רב שמי לאה בת 22, התחלתי השבוע לקחת כדורי ראוקוטן 10 מ״ג פעם ביום לאקנה וכידוע בזמני נטילת התרופה חשוב מאוד להקפיד על שתייה ואכילה כדי להימנע מפגיעה בכבד ובכליות או התייבשות, האם מותר לי לצום כרגיל?
שלום וברכה.
כדאי להתייעץ עם הרופא האם אפשר להמנע לקחת יום אחד את כדור הראקוטון, באופן כללי אנשים שלוקחים מעידים שאפשר לצום, כדאי לשהות באזור ממוזג ולהתכונן לצום עם שתית נוזלים כמו שצריך, באם הנך מרגישה שאת מתחילה להתייבש אז צריך לשבור את הצום מיידי.
"נזכה, "צום הרביעי (י"ז בתמוז) ו…….יהיה לבית יהודה לששון ולשמחה ולמועדים טובים
ראיתי בקובץ האחרון שי"ל על ידכם דיון בנוגע לנוכחות קרוב ליד חולה והתלוות איתו בשבת.השאלה שמסתובבת הרבה אצלינו לגבי יולדת הרוצה שיצטרפו אליה להיות איתה
שלום האם מותר להשתמש במשכך כאבים ביום צום דוגמת ט` באב או ביום הכיפורים, באופן של החדרת "נר" לפי הטבעת? (באופן דומה לנרות "משכחי כאבים"
שלום רב! לבעלי נתגלתה אתמול צהבת. נראה כי הסיבה לצהבת ויראלית. בבדיקות שנערכו אתמול בבי"ח נמצאה בעיה בתפקודי הכבד. האם יש בעיה לצום ביום כיפור?
אנחנו בסוף חודש תשיעי ומתעניינים באיסוף הדם הטבורי לאחר הלידה. האם, אם וכאשר הלידה תהיה בשבת, מותר להודיע, בשבת, לחברת האיסוף לבוא ולקחת את הדם?