שלום
ברצוני לברר מהו אמצעי המניעה שיגרום לפחות דימומים בין ווסתיים
רק עתה הסרתי התקן שגרם לדימומים בלתי פוסקים אשר מנעו מלהטהר
הנרות שהופיעו בשות אינם מגנים באופן וודאי ויש בהן סיכון לא מבוטל
1. בין הסוגים השונים של IUD יש עדיפות ברורה של התקני נחושת על התקנים עם הפרשה הורמונלית (פרוגסטטיבית).
2. בין התקני הנחושת יש עדיפות להתקנים בצורה של T על פני התקנים מסוג MLC בהם הזרועות משוננות והסיכון לדימומים גבוה יותר.
3. בין התקני הנחושת ההתקן הקרוי GyneFix עדיך על התקנים אחרים בגלל סיכויי הדימום הקטנים הכרוכים בשימוש בו.
4. פרט ל GyneFix כל רופא נשים מוסמך להתקין את ההתקן. לעומת זאת GyneFix דורש השתלמות רפואית מיוחדת, שלא כל רופאי הנשים הספיקו לעבור.
הרופא שהכניס ראשון את השימוש ב GyneFix בישראל הוא דר' אורי לוי (טל' 04-675-0856) שצבר נסיון רב מאוד עם התקן זה.
5. כמו כן מומלץ גם השימוש בהתקן מסוג Flexi-T שגם בו יש מעט דימומים יחסית להתקנים אחרים. פרטים נוספים תוכלו לקבל אצל ד"ר ברונו רוזן (טל' 02-6511220).
בסד להרב הלפרין שליטא בהמשך לשיחתנו הטלפונית, אבקש מכבודו לשלוח לי מקורות ושו"תים בענין ניתוח באשך תודה
דחוף!!!!!!!! אנחנו עושות עבודה וברצוננו לשאול-האם מותר לעשות הפריה חוץ גופית שלא לצורך רפואי מבחינת ההלכה? והאם מותר לעשות לצורך רפואי? תודה מראש