אני בת 22 אני בהריון בשבוע 19 עשיתי בדיקת שקיפות עורפית והיא תקין אחר כך עשיתי בדיקת חלבון עוברי והיה 1:235 מ 1:1444 ועכשיו אני רוצה לעשות בדיקת מי שפיר השאלה היא האם המספר גבוהה ואפשר להיות לעוברי בעיה אני לא יכולה לישון, כל הזמן חושבת על עוברי.
חשוב שתדע כי רמת סיכון לעובר פגום של 1:235 היא באותו סדר גודל של רמת הסיכון לכך שדיקור מי השפיר יגרום להפלה של עובר בריא.
לכן הגורם הקובע הוא הסבל שלך הקשור במתח הנובע מן הספק.
אם הסבל שלך הוא משמעותי, אז מומלץ בכל זאת לבצע את הבדיקה של דיקור מי השפיר, מאחר ובדיקה זו אמורה בסבירות גבוהה מאד (יותר מ99%) לתת תשובה מרגיעה.
במסגרת קורס פרמקולוגיה בלימודי רפואה עסקנו בחומרים טרטוגנים.אמנם ישנו איסור לגרום להפלה אך האם יש איסור על גרימת נזק לעובר (שאינה גורמת להפלה)? האם על
תוסף מזון בפסח. שלום רב. ברצוני לברר האם תוסף מזון הנמצא בשימוש על ידי באופן תדיר והוא בכשרות רגילה ניתן לשימוש סדיר גם בפסח. המדובר
שלום!רציתי לדעת אם תימני ואשכנזיה צריכים לעשות בדיקות גנטיות,ואם כן,איפה…תודה!