אם רווקה מתרומת זרע
אני אמא רווקה לשני ילדים שנולדו מתרומת זרע וביצית מתורמים שונים(הם לא אחים גנטים).אני לא דתית ולא התייעצתי עם רב לפני התהליך. העניין בכל זאת
בס"ד
שלום כבוד הרב ד"ר מרדכי הלפרין,
לגבי העניין שמומלץ אחרי אוכל לא לשתות מיד (האם זה תלוי מה לשתות ומה לא, למשל קפה או מים?), אלא לחכות כרבע שעה או כחצי שעה בערך כדי שהאוכל יתעכל כמו שצריך, כפי שרבים ממליצים. השאלה היא האם זה נוגע לכל סוגי האוכל, אם למשל אכלתי סנדביץ' האם רצוי גם לחכות כרבע שעה ואז לשתות קפה למשל.
אשמח לקבל הסבר לגבי השאלה הנ"ל.
תודה רבה
המקור להמלצה זו היא בדברי הרמב"ם בהלכות דעות פרק ד' הלכה ב:
"ולא ישתה מים בתוך המזון אלא מעט ומזוג ביין. וכשיתחיל המזון להתעכל במעיו, שותה מה שהוא צריך לשתות, ולא ירבה לשתות מים, ואפילו כשיתעכל המזון.."
לא ידוע לי על מקור בתלמוד להוראה זו של הרמב"ם, אך הדברים מתאימים לדברי הרמב"ם בספרו הרפואי "הנהגת הבריאות" (הוצאת מוסד הרב קוק תשי"ז, בעריכת ד"ר זיסמן מונטנר).
הרמב"ם, כשהביא כללים אלו ראה בהם אינפורמציה רפואית נכונה גם לימיו, על פי הנסיון הרפואי והידע הרפואי שלו.
גם בימינו מטפלים טבעוניים מאמינים בעקרונות אלו ולדבריהם הנסיון מצדיק את הכלל.
הנסיון שלי לימד אותי כי כאשר מדובר באדם בריא לחלוטין, החשש לנזק מאי-שמירה על כללים אלו הוא קטן. לעומת זאת כשמדובר בבני אדם עם בעיות בעיכול, שמירה על כללים אלו יכולה להועיל בחלק מהמקרים.
נעשים נסיונות להסביר את המנגנונים הפיזיולוגיים הקשורים בכללים אלו, וכבר נכתב על כך בכמה מקומות. אך אין בידי דרך פשוטה לאמת או לשלול את ההסברים הנ"ל.
אני אמא רווקה לשני ילדים שנולדו מתרומת זרע וביצית מתורמים שונים(הם לא אחים גנטים).אני לא דתית ולא התייעצתי עם רב לפני התהליך. העניין בכל זאת
שלום, אבי הוא בן כ66. בשנים האחרונות, ישנה תופעה אצלו שמאד מדאיגה את כל המשפחה. התנהגותו כוללת איומים על בני המשפחה, סיכסוכים עם השכנים והמשפחה,
אני חולה הפטיטס c. ניסתי להתחיל טיפול פעמיים ולא הצלחתי לעמוד – היה לי קשה עם התופעות. הציעו לי ללכת ולעשות משהו אצל רב עם
שלום רב, אני זקוק לעזרתכם. לעתים קורה לי שלאחר הטלת שתן אני מרגיש מעין תחושה של התכווצות באיבר המין – זה נעשה באיבר רפוי או