בעיות עם התקן מירנה – לאחר מספר ניתוחים קיסריים

שתפו:

30 בינואר 2015

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום וברכה,

לפני כחודש ימים התקנתי התקן תוך רחמי מסוג מירנה.
רקע הריוני שלי הוא 4 ניתוחים קיסרים. בעבר השתמשתי בגלולות מסוג יסמין והן גרמו לי לרמת קרישות דם גבוהה מאוד.
ומאז אני לא משתמשת בגלולות. בהתקן רגיל ללא הורמון אני סובלת מדימומים קשים רמת ההמוגלובין שלי ירד ל-9.6 , כך שניסיתי את המירנה.

מאז ההתקנה אני מדממת לפרקים ולא מצליחה להיטהר.

האם קיים פיתרון לענין זה? אולי תוספת של כדור כלשהוא או משהו טבעי שיעזור?
אשמח לקבל עצה טובה.

בשורות טובות.

תשובה:

ברוב מכריע של המקרים, תקופת הדימום הנובעת משימוש בהתקן "מירנה" היא זמנית. בדרך כלל תוך 3 – 6 חודשים הבעיה נפתרת.
אם תוך תוך פרק זמן זה הבעיה לא תיפטר, אנא חזרי אלינו.

להדפסה

שאלות נוספות

בדיקת סיטורציה בשבת

אני סטודנטית לסיעוד ועובדת בבית חולים. במסגרת העבודה אני עובדת בשבת . האם יש בעיה לבדוק סטורציה בשבת כאשר הכתבן (ערבי) מדליק ומכבה את המכשיר?

קרא עוד »

צום לחולת אפיפלפסיה

אני חולת אפילפסיה היו לי כשלושה התקפים מטופלת בטגרטול מאוזנת מזה כשנה וחצי ללא התקפים שאלתי היא האם מותר לי לצום ביום כיפור את התרופה

קרא עוד »

התייחסות להומו/לסבית

שלום! ברצוני לשאול איך אמורים להתייחס, לפי ההלכה, להומו/לסבית? האם מותר לצרף הומו למניין? האם להתייחס אליהם כאל "תינוקות שנישבו"? האם לנסות להתחבר אליהם בכלל?

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?