צום בתשעה באב לאחר התאוששות מדלקת כליות וטיפול סטרואידי
נושא: לצום בתשעה באב אני בת 18 והייתי חולה בחודש אדר בדלקת כליות בשם מינימל ציינצ' דלקת כליות של ילדים ואני מקבלת עדיין כדורי סטרואידים
אני יוצא עם בחורה בגיל 41.5 ויש לה לדבריה בעיה בקבלת המחזור האים דבר זה יכול להפריע בהבאת ילדים לעולם
א. באופן כללי מעל גיל 40 הסיכויים להבאת ילדים בהערכה גסה הם כ50%, אך הסיכוי האמיתי משתנה מאישה לאשה ולכן אסור לקבוע הכללות.
ב. לגבי הבעיה בקבלת המחזור: לא ניתן לענות ללא נתונים מפורטים יותר על ההיסטוריה הרפואית של הבחורה ועל הסוג המדויק והמפורט של הבעיה הנוכחית.
ג. העצה הטובה ביותר במקרים מסוג זה היא לגשת ביחד עם הבחורה לרופא הנשים שלה, ויחד לקבל ממנו את הערכותיו הספציפיות לגבי הבחורה הזו.
זו עצה גם מבחינה הלכתית וגם מבחינה רפואית.
נושא: לצום בתשעה באב אני בת 18 והייתי חולה בחודש אדר בדלקת כליות בשם מינימל ציינצ' דלקת כליות של ילדים ואני מקבלת עדיין כדורי סטרואידים
שלום, קניתי את המולטיויטמין צנטרום סילור (centrum silver) ושכחתי לבדוק את כשרותו. האם אני יכולה להשתמש בו? בתודה מראש.
בס"ד, ערש"ק "בהעלותך את הנרות" התשפ"ב לכבוד מרן הראשון לציון, רבה של ירושלים מו"ר הגאון הגדול רבי שלמה משה עמאר שליט"א שלום וברכה מכתב זה בא