קביעת תאריך לחתונה
שלום רב, חבר שלי הציע לי נישואין לפני כשבועיים. ברצוננו לקבוע תאריך לחתונה אך אמו חולה במחלה קשה ולאחרונה אף התדרדר מצבה כך שלא ידוע
בס"ד
שלום
האם יש להתיר לחולה פסוריאזיס לגלח את שערות ראשו במספר 0 כולל שערות פאות הראש, ולהסתמך על הדעה המקלה המופיעה בשו"ע? מצאתי בנשמת אדם (נשמת אדם סימן פט סעיף טז) הכותב שלחולים יש עדיין להשאיר שערות כדי להמנע מלהכנס למחלוקת הפוסקים.
מצאתי אותו לשון גם בקיצור שולחן ערוך.
המחלה עלולה להיות גם שם לטענתו אם הוא לא יגלח. כרגע לא רואים שם דבר.
בינתיים שאלתי 2 רופאי עור, ואמרו לי שאין צורך לגלח עד 0. הם טענו שאין בגילוח משום רפואה למחלה. בסופו של דבר עניתי לו שיגלח, אבל לא ב0 אלא ב1 לפי מה שראיתי, זה היה נראה כחצי סנטימטר, שזה מספיק לפי הרבה פוסקים.
לצערי הנשמת אברהם אינו מתיחס לשאלה זו כלל.
בתודה
א
שלום רב
תשובתך היא הנכונה.
שלום רב, חבר שלי הציע לי נישואין לפני כשבועיים. ברצוננו לקבוע תאריך לחתונה אך אמו חולה במחלה קשה ולאחרונה אף התדרדר מצבה כך שלא ידוע
רציתי לדעת אם מטעם ההלכה מותר לחתום על טופס תרומת אברים לאחר המוות… האם יש עם זה בעיה כלשהי? תודה רבה!
בס"ד שלום וברכה, אולי אתם תוכלו לעזור לי , או לפחות להפנות אותי לכתובת הנכונה. יש לנו בן בגיל 8.5 שעדיין מרטיב בלילה (אפילו פעמים)
שלום, אני אחות בבית חולים רמבם והנני דתיה בית חולים זה אינו שומר שבת וכשהתקבלתי הובהר לי שאין כזה דבר סגירת תנאים אך אם אסתדר