כשרות לפסח (תשס"ט) של גלולות מרסילון
אני נוטלת גלולות להסדר המחזור בשם מרסילון, רציתי לדעת אם גלולות אלו כשרות לפסח. תודה
שלום רב.
שמי דוד ספקטור והייתי שמח לעזרתכם אל המאמר הנכון שם אמצא את התשובה לשאלתי, והיא כדלקמן:
בעוד שגלי מוח תועדו כבר ביום ה- 43 והלב מתחיל לפעום בין היום ה- 18 ליום ה- 25 להריון, יכול השכל האנושי לסבול את העובדה שלעניין התרת הפלות, רחמנא לצלן, התחלת החיים נקבעת לפי התחלת דפיקות לב העוּבר, אך לעניין מותו של מבוגר או אף של אותו התינוק עצמו – עפ"י הפסק גלי המוח; ולא זו בלבד, אלא שמיד עם האופקים החדשים שפתח עולם הרפואה בנושא השתלות איברים החלו "לפתע" להישמע בחלל האוויר קולות שגם מיתה של אדם תקבע עם סיום דפיקות הלב ולא מאוחר יותר – עם סיום גלי המוח <<>>.
האם תוכלו להפנות אותי לקריאה של מאמר הדן על הפרדוקס הנכון שנוצר ועל המשמעויות של הדבר?
מאוד אשמח להתייחסותכם.
בברכה ובהערכה, ד ס
אינני מכיר מאמר הדן ב"פרדוקס" שהעלית – יתכן וכדאי שתכתוב את המאמר המעניין. האם תהיה מוכן להרים את הכפפה?
אני נוטלת גלולות להסדר המחזור בשם מרסילון, רציתי לדעת אם גלולות אלו כשרות לפסח. תודה
שאלתי היא לגבי אשה שאחר לידה רגילה (וגינלית) כרתו את רחמה – האם היא טמאה לידה? השאלה מורכבת מן החלקים הבאים: 1) לכאורה מצד נדה
השלום והברכה.לפני כחודש עברתי ניתוח לכריתת רחם.בזמן האישפוז בביה"ח הייתי במחזור ואז לאחר כמה ימים עברתי את הניתוח. האם עליי לטבול במקווה ואם כן ,מתי?