צום יום כיפור בהריון (שבוע 11)
אני אהיה בשבוע 11 ביום כיפור, רציתי לדעת האם מותר לצום מבחינה הלכתית.
לכבוד הרב,
לפני חודשיים נולדה לי בת שניה, ולפני כתשעה ימים התחלתי להשתמש בגלולות למניעת הריון המתאימות לאשה מניקה – סרזט. גם אחרי לידתה של ביתי הראשונה השתמשתי בגלולות, השתמשתי בהם כשנה וחצי ומעולם לא היו לי דימומים.
אולם, הבוקר ראיתי מעט אדמומיות בניגוב. מה עלי לעשות? אני מניחה שאני חייבת לטבול במקווה, אבל לא ברור לי מתי (מעולם לא היו לי דימומים מחוץ למחזור החודשי). האם עלי לחכות קודם חמישה ימים ואז לספור שבעה נקיים, או שמספיק לספור שבעה נקיים (מכיוון שלא מדובר בדימום של מחזור, אלא בדימום כתוצאה מהגלולות).
תודה,
מ'.
דימום הנגרם על ידי גלולות דינו ככל דימום מהרחם שאוסר.
לכן מן הדין להמתין 5 ימים, לבצע הפסק טהרה ולספור שבעה נקיים כדין.
אני אהיה בשבוע 11 ביום כיפור, רציתי לדעת האם מותר לצום מבחינה הלכתית.
מעיוני בשאלות והתשובות לגבי עבודת האחות בשבת הינכם מפנים את השואלת לעיון ברופא ושבת אך יש לציין כי עבודתו של רופא ואחות אינם אותו דבר.
בס"ד לכבוד הרב שלום אבקש לדעת בדבר תרומת זרע מיהודי לבחורה רווקה ( מעל 42) , אציין רק שלעניות דעתי מדובר בפיקוח נפש לגבי אותה
במהלך לימודי הרפואה באוניברסיטה , הסטודנטים לומדים על גופות ועורכים בדיקות מתעסקים עם גופות.שאלתי היא האם זהו לא פגיעה בכבוד המת.