מכשיר שמיעה בשבת
אודות מכשיר שמיעה דיגיטלי מכיון שהמכשיר הדיגיטלי הינו מתרגם את עוצמת המתח החשמלי למספרים דיגיטלים א"כ נמצא לכאורה שבכל דיבור שהוא האדם המדבר מנתק ומחבר
אני בהריון בשבוע 10, כבר שבועיים שיש לי דימום, שהחל בהתחלה כדימום רציני ממש ואח"כ המשיך וממשיך ככתמים לפעמים אדומים יותר ולפעמים חומים יותר. מבחינת ההריון- הוא תקין ואין מה לדאוג. אך מבחינה הלכתית, כפי שנאמר לי הדימומים יכולים להימשך גם עוד זמן רב, יש משהו שניתן לעשות? זה ממש מיאש! עם כל הפסק וכל מוך וכל בדיקה בנפרד אנחנו צריכים לרוץ לרב כי א"א להבחין אם הכתם הוא חום או אדום. מה לעשות???
א. לדימום בשליש הראשון של ההריון יש משמעות רפואית. יש כ 50% סיכוי שהעובר ישרוד, וכ 50% שלא.
ב. מבחינה רפואית קיום יחסים סמוך להופעת דימום עלול לסכן את ההריון בגלל הפרוסטגלנדינים שבנוזלי הזרע, הידועים בתכונתם לגרום התכווצויות של הרחם. התכווצויות כאלו מגדילות את סכנת איבוד העובר וההפלה.
ג. מבחינה הלכתית הדימום הזה אוסר כמו דם נדה רגיל.
ד. גם לאחר שהדימום פסק, וגם אם כבר לא קיימת הגבלה הלכתית, חשוב מאד להתייעץ עם רופא כדי לברר באם עדיין קיים סיכון בקיום יחסים.
מרדכי הלפרין
אודות מכשיר שמיעה דיגיטלי מכיון שהמכשיר הדיגיטלי הינו מתרגם את עוצמת המתח החשמלי למספרים דיגיטלים א"כ נמצא לכאורה שבכל דיבור שהוא האדם המדבר מנתק ומחבר
שלום רציתי לדעת האם ישנה אפשרות לקצר את ימי הטהרה לפחות משבעה ימים במידה ונמצא כי ימי הביוץ מופיעים בשבעת הנקיים ונעשה הכל לקיצור ימי