לחץ בגרון ונשימה לא רגועה
לפי טענת הרופא אין לי בעית לב או ריאות אבל סולבל מלחץ בגרון ונשימה לא רגועה מה לעשות
נכבדי שלום רב,
אישתי נמצאת בשבוע 15 להריון.
כבר בשבוע ה-4-5 להריון החלו להופיעה כתמים קטנים מאוד של דם על הפדית.הרופא נשים אמר לה שהופעת כתמים בשבועות הראשונים היא תופעה מוכרת וכי הכתמים יפסקו בשבועות הקרובים. הכתמים לא פסקו גם בשבועות הבאים ואישתי נשלחה לבדיקת אולטרה סאונד בה נאמר לה שלא ניראה כי קיים דימום כלשהו בחלל הרחם וכי הדימום נובע ככל הניראה מצוואר הרחם ולא מהרחם עצמו.עד היום אנחנו נוהגים בחומרה לגבי הכתמים ולא מקימיים יחסי אישות כמעט מתחילת ההריון (דיני נידה). האם נכון לנהוג כך גם שמדובר בכתמים הנובעים מצוואר הרחם?. כיצד עלינו לנהוג במקרה הנ"ל?
תודה רבה מראש
כל עוד אין מידע ממשי על מקור הדימום – לא ניתן להקל.
אם יש מידע ממשי על מקור הדימום בצואר הרחם – כמו פוליפ מדמם או אזור פצוע של הצואר – יש מקום להקל אחרי התיעצות הלכתית עם מורה הוראה מנוסה.
לפי טענת הרופא אין לי בעית לב או ריאות אבל סולבל מלחץ בגרון ונשימה לא רגועה מה לעשות
כבוד הרב שלום אני לומד בישיבה ולאחרונה התעסקתי בנושא סל הבריאות יש בידי(בישיבה) אסיא עד כרך ח' ואיני מוצא שם התעסקות בנושא זה (פרט למאמרו
כיצד לנהוג ביום צום כתענית גדליה , לעניין חציצת השיניים ושטיפת הפה לקראת טבילה בלילה ?