הגדרת עבודה בהלכה – בהגדרת רבייה מסחרית
שלום רב, שמי ד"ר שרון בסן, אני ביואתיקאית וד"ר למשפטים הכותבת בנושאי אתיקה של טכנולוגיות פריון.לאחד המאמרים שלי אני מחפשת הגדרה הלכתית של "מהי עבודה"
במד"א יש בעיה שאי אפשר לכבות את האור הפנימי של האמבולנס כאשר הדלת נפתחת, ז"א שבכל פתיחה של הדלת אני מפעיל את המנורות. רציתי לשאול מתי מותר לי לפתוח את הדלת, למשל כאשר מגיעים לתחנה לאחר מקרה האם מותר לי לפתוח את הדלת על מנת לרדת או שעלי להישאר באמבולנס? וגם אם אני עושה משמרת בליל שבת במד"א האם מותר לי להישאר לישון באמבולנס או שאני צריך לישון בחוץ ולהיכנס אליו רק כאשר יש מקרה?
בודאי שכל שאלתך היא רק בסיום העבודה, אם יש אפשרות לשנות את המתג כך שגם לאחר סגירת הדלתות האור ישאר דלוק, ואז על ידי פתיחת הדלתות לאחר הגעתך לתחנה אינך גורם להדלקת הנורות כיון שגם כשהדלתות סגורות הנורות דולקות, עדיף.
אבל אם אין באפשרותך לשנות את המתג מותר לך לפתוח את הדלת כיון שיש צורך בירידתך דהרי אם תשאר באמבולנס יש חשש שתרדם או תהיה עייף ולא תבצע את מלאכתך נאמנה ויש כאן חשש פיקוח נפש דהיינו שיירדתך היא גם לצורך החולים שיש בהם סכנה מותר, במיוחד בנדון שאלתך, כשמדובר לכל היותר במלאכה דרבנן (כי הדלקת הנורה נעשית על ידי פתיחת הדלת והוי דבר שאינו מתכוון, ואף על פי שהוי פסיק רישי' על כל פנים הוי פס"ר דלא ניחא לי'), ובאיסורים דרבנן התירו סופן משום תחילתן כמבואר בשו"ע או"ח סי' שכ"ט סעי' ט' ובמשנ"ב ס"ק כ'. (יעוין שש"כ פרק מ' סעיף ס"ט)
שלום רב, שמי ד"ר שרון בסן, אני ביואתיקאית וד"ר למשפטים הכותבת בנושאי אתיקה של טכנולוגיות פריון.לאחד המאמרים שלי אני מחפשת הגדרה הלכתית של "מהי עבודה"
שלום וברכה, אני בת 28 ובמהלך השנה האחרונה עברתי שני הריונות כימים (בטא 50, בטא 122) עם הפלה טבעית במהלך שבוע 6 והריון Blighted Ovum
תוספי תזונה חדשים של חברה בשם אג'ל (agel)- האם כשרים לפסח, חשש חמץ או חמץ גמור? תודה, חג כשר ושמח
אני כותבת הפעם בשם חברתי: היה לה כתמים יומיים ואח"כ הפסיק וביום השמיני התחיל דימום שלושה ימים סך הכל 10 ימים לפני השבעה נקיים, היא