צום בטרימסטר שלישי
כבוד הרב שלום! אני נמצאת באמצע החודש השמיני להריוני, ורציתי לדעת האם אני יכולה לצום? אם מרגישים לא טוב מותר רק לשתות או גם לאכול?
במסגרת ביאור הלכות איסורי ביאה ב"מפעל משנה תורה", אנו מתלבטים לגבי ביאור דם "שחור" (אסו"ב ה,ז).
כרגע ביארנו כך:
וְהַשָּׁחֹר – אדום כהה מאוד (פה"מ נידה ב,ו).
ביאור זה נכתב לפי דברי הרמב"ם בפה"מ נידה ב,ו, שכותב שם: "והשחור…ספחוהו לאדום, לפי שהאדמימות כאשר מתעבה יהיה מראיה שחור, והוא אמרם האי שחור אדום הוא אלא שלקה".
ואולם במשנה ז מופיע, "והשחור כחרת, דיהה מכן – טהור", ובפה"מ: "וחרת כדיו היבש…ודיהה שהוא פחות שחור ופחות מבריק והוא שיהא כמראה הזיתים השחורים או כמראה הזפת או כמראה העורב, הרי זה טהור".
לאור המקורות הנ"ל, כיצד יש להבין את מראה הדם השחור שהוא טמא ? האם מדובר בדם שהוא ממש שחור ? האם יש דבר כזה ?
נשמח מאוד לחוות דעתך המלומדת !!
תודה רבה,
ממש לא נכון
שחור, הוא שחור הוא שחור, כמבואר במשנה: שחור כחרת
והסיבה לכך היא שדם אשר עובר חימצון משחיר
למשל, דם שיצא מכיב במעי הדק, נעשה שחור ביציאתו כעבור שעות, והצואה נראית שחורה
כמו כן גם דם רחמי ששהה מספיק זמן כדי להתחמצן נעשה שחור ממש
שלקה פירושו: שהתחמצן
כבוד הרב שלום! אני נמצאת באמצע החודש השמיני להריוני, ורציתי לדעת האם אני יכולה לצום? אם מרגישים לא טוב מותר רק לשתות או גם לאכול?
שלום רב אבא שלי, שיהיה בריא, בן 86. לפני כחצי שנה עבר ניתוח tavi להחלפת מסתם בלב ומאז לחץ הדם שלו לא יציב ומידי פעם
מהי עמדת החוק בנוגע למניעת ילידת ילד החולה בעיוורון צבעים?
שלום רב ושנה טובה! ברצוני לדעת האם ישנה בעיה הלכתית בבדיקות בעת הריון. * סקירת מערכות כללית * בדיקת מי שפיר שמעתי שמועות לצדדים שונים,