נטילת ריקוטן
בס"ד האם מותר לקחת ריקוטן(נגד פצעים פנים) בבוקר יו"כ. שאם לא אהיה עקבית זה עלול לגרום לבעיות וחיבים לאכול משהו לפני התרופה?
אני בת 23 נשואה מזה שנתיים וחצי ואם לילד בן שנה וחצי. לפני כחודש כתוצאה מבדיקות דם, הסתבר שנדבקתי ב-cmv, הרופאה שאצלה אני מטופלת אמרה לי שההוראה היא שאסור להכנס להריון משך זמן של חצי שנה מזמן ההדבקה. (בעקבות החשש להדבקות העובר). אשמח לשמוע את דעת ההלכה בענין דחיית ההריון בעוד חצי שנה. תודה מראש ויישר כח.
מבחינה הלכתית מותר ואפילו רצוי להמנע מהריון בזמן מחלה אקטיבית הנגרמת על ידי CMV.
בס"ד האם מותר לקחת ריקוטן(נגד פצעים פנים) בבוקר יו"כ. שאם לא אהיה עקבית זה עלול לגרום לבעיות וחיבים לאכול משהו לפני התרופה?
קרובת משפחה חלתה בסרטן השד וכרגע היא מטופלת בטיפולים כימותרפיים היא קבלה לפני כשבוע את הטיפול הרביעי והאחרון בAC ולמחרת יום הכיפורים היא תתחיל טיפול
אני עושה עבודה על המתת חסד. הנושא מעניין אותי מאוד והייתי רוצה לדעת גם בשביל העבודה וגם בשבילי… מהן הפירצות {אם ישנו פירצות} לגבי המתת