תרומת איברים
לכבוד הרב שלום! כך נאמר היום בYNET: אימו של רב סמל גיא חסון, שנהרג אתמול בקרבות בדרום לבנון, תרמה את אבריו. לאור בקשתה נלקחו מגופתו
שלום רב
אני רוצה לכתוב מאמר על האפילפסיה ביהדות. אני רוצה לבחון את המקורות השונים לאורך השנים. אני עמוניינת לבדוק האם השינוי התפיסתי בימנו לגבי אפילפסיה בא לידי ביטוי גם במקורות וגם בפסיקה ההלכתית המודרנית.
אודה לכם אם אוכל לקבל רשימת מקורות ומאמרים המתייחסים לנושא.
כמו כן, האם מותר לאיש לגרש את אשתו ללא כתובה לאחר שהתחילו לה התקפי אפילפסיה?
תודה רבה!
י'
א. אנצקלופדיה הלכתית-רפואית (מהדורה חדשה- תשס"ו) כרך ה' ערך 'נכפה' עמ' 446-472 ובמקורות המובאים שם, כולל בנושא הגירושין.
ב. בנשמת אברהם (מהדורה חדשה- תשס"ז) ערך "אפילפסיה (מחלת הנפילה)" במפתח הכללי הנמצא בכל אחד מהכרכים ב',ג', וד' (פרט לכרך א'), ובסעיפים המופנים שם.
כמו כן הנשמת אברהם (חלק אבן העזר, סימן ל"ט) מתייחס לנושא הגירושין בעקבות אפילפסיה.
לכבוד הרב שלום! כך נאמר היום בYNET: אימו של רב סמל גיא חסון, שנהרג אתמול בקרבות בדרום לבנון, תרמה את אבריו. לאור בקשתה נלקחו מגופתו
לרב הלפרין, השלום והברכה. רציתי לדעת האם גלולות סרזט (למניעת הריון ) כשרות לפסח, ואם לא, האם יש להן תחליף? כו"ט וישר כח ר. מ.
שמי איתן, תלמיד בכולל בעלי בעז"ה בכוונתי להתחיל בשנה הבאה לימודי רפואה (במידה ואתקבל) אשמח אם הרב למרות עיסוקיו הרבים, יוכל לכתוב לי מהם הנושאים