מידע על פוסטינור 2
אני עושה עבודה בנושא הכדור פוסטינור 2. שלוקחת אותו אישה שקיימה יחסי אישות ואינה רוצה להיכנס להריון. רציתי לדעת האם מותר להשתמש בו? ולמי? ובאיזה
שלום רב
האם יש איסור הוצאת זרע לבטלה כאשר הזרע לא יוצא מחוץ לגוף וזה ע"י שבשעה שהזרע אמור לצאת חוסמים את היציאה על ידי לחיצה על צינוריות הזרע ? תודה רבה.
השו"ע אה"ע סי' כ"ג סעי' ב' אומר שמנאפים ביד ומוציאים ש"ז לא די להם שאיסור גדול הוא, אלא העושה זה בנידוי הוא יושב ועליהם נאמר ידכם דמים מלאו וכאילו הרג את הנפש.
מלשון הרמב"ם בפ' כ"א מהל' איסו"ב משמע לכאורה שהאיסור דוקא אם מוציא ש"ז. אבל ברמב"ם בהל' ת"ת מפורש שהמקשה עצמו לדעת גם אם לא יוצא ש"ז — הרי יהא בנידוי.
ויעוין ברדב"ז לשונות הרמב"ם סי' קע"ז שכתב שעצם הקישוי אסור אפי' בלא הוציא ש"ז ושם ב"ד מנדין אותו ואם יוצא ש"ז הוא מנודה מעצמו.
– וכן יש איסור בהרהור מצד ונשמרתם מכל דבר רע שעצם ההרהור הוא אסור אפי' אם לא הוציא ש"ז.
לכן מכל הני טעמי יש איסור גם אם חוסם את היציאה.
אני עושה עבודה בנושא הכדור פוסטינור 2. שלוקחת אותו אישה שקיימה יחסי אישות ואינה רוצה להיכנס להריון. רציתי לדעת האם מותר להשתמש בו? ולמי? ובאיזה
ברצוני לשאול האם מותר לי לצום ואם לא כיצד עלי לנהוג. אני בת 73 לפני כחודשיים אושפזתי בבית חולים עקב ירידה דרסטית במשקל(מ-70 ק"ג ל-
רציתי לדעת אם הברזל בשם אקטיפרין כשר לפסח? ואם לא מה אני יעשה לגבי ברזל אחר כי כבר ניסיתי כמה ולא קיבלתי אותם כמו שצריך