נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

החתמת שעון בבית חולים לעבודה

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

27 בפברואר 2015

הרב המשיב: אחר

שאלה:

בס"ד
כבוד הרב
אני מתפלל בד"כ בבית החולים בו אני מועסק כרופא.
האם מותר להדפיס שעון נוכחות לפני התפילה?
תודה רבה
א.

תשובה:

הכלל בשכירות פועלים היא: "הכל כמנהג המדינה". ומבואר, שהכוונה ל"מנהג שכיח ונעשה הרבה פעמים, אבל דבר שאינו נעשה רק פעם אחת או שני פעמים אינו קרוי מנהג". (שו"ע חו"מ שלא, א-ב)

לפי זה, הקובע הוא הנוהג המקובל בזמננו בבתי החולים.

לגבי תפילות בזמן העבודה, נראה מקובל בזמנינו בהרבה מקומות לצאת לתפילת מנחה, שהיא קצרה ובאמצע היום. ודומה להפסקות המקובלות בעבודה לקפה, ארוחת צהרים, וכדו'. בכמה מקומות עבודה, נוהגים גם לערבית בחורף.

אולם, לתפילת שחרית נראה שברוב מקומות אינו מקובל (ויש לברר בכל תחום עבודה). אך אם המשמורת מתחילה באמצע הלילה או מאד מוקדם בבוקר, כך שחייבים להתפלל באמצע המשמרת, יתכן שהדבר מותר אם לא מאריכים בתפילה.

בכל זאת, להחתים כניסה בשעון נוכחות מיד לפני התפילה או להחתים יציאה בשעון מיד לאחר סיום התפילה, נראה שאין לעשות כן בלי רשות מפורשת מהמנהל או מנהג ידוע באותו מקום – שהרי במצב זה התפילה אינה "בלועה" כהפסקה נצרכת בתוך העבודה. בפועל, העבודה מתחילה רק אחר כך, או כבר סיימה לפני כן.

 

בברכה,

הרב מאיר אורליאן

[print_link]

שאלות נוספות

סיוע

האם ידוע על גוף כל שהוא היכול לתת סיוע למשפחה כאשר האשה בהריון רביעי מתקדם ובמצב כלכלי קשה בבית לפחות עד לאחר הלידה?בכבוד ובתודה מנשה0506452271

קרא עוד »

משחה בפסח

אני נוטלת כדורים הגורמים ליובש מסיבי של השפתיים, ועל כן אני משתמשת במוצרים המונעים יובש בשפתיים (כגון וזלין ושפתונים העשויים משומן ונותנים לחות) ביררתי בחברה

קרא עוד »