צום בספק הריון
שלום, רציתי לשאול מה הדין בתשעה באב לגבי אישה שהיא ב'ספק' הריון. אני אסביר- אינני יודעת האם אני בהריון ואני חוששת שאם אצום זה עלול
שלום רב,
אני כהן, ואני מתנדב במד"א ועובד בחברה פרטית של אמבולנס המעניק שירות רפואי מלא.
יוצא לי שאני מגיע לביתי חולים בעיר ויש שילוט של "אזהרה לכהנים", או שאני נכנס למיון ונמצא שם אדם שנפטר, אך אין באפשרותי לצאת או שלא להיכנס כלל בשל היותי עם חולה / פצוע הזקוק לטיפול הרפואי של ביה"ח, וישנם מקרים נוספים הממתינים שאתפנה.
שאלתי היא מהי ההלכה לגבי עניין כהן ?
מה כדאי לעשות במקרה של נפטר בבית החולים או בחדר המיון – ואני עם חולה / פצוע על האלנוקה שלי?
אשמח לקבל תשובה בהקדם בשל הצורך היום יומי בעבודתי.
תודה
מ' ט' כ'
אם החולה שלך חולה שיש בו סכנה או אפילו חשש לסכנה מותר לך ליכנס ולעביר אותו למקום שם יקבל טיפול ואז אתה חייב לצאת מן המקום. אם אתה בטוח שלחולה אין סכנה, אסור לך ליכנס לאותו חדר, כגון חדר מיון, שם יש נפטר אך אם הנפטר נמצא בחדר אחר ואין כניסה משם לחדר בו אתה נמצא, מותר.
הערה: "אין כניסה מחדר הנפטר לחדר בו אתה נמצא"- הכוונה שאין מעבר פתוח המחבר בין שני החדרים, וכמו כן אין מעבר פתוח בין הנתיב בו אמור הנפטר לעבור אחר כך לבין החדר בו אתה נמצא עכשיו.
שלום, רציתי לשאול מה הדין בתשעה באב לגבי אישה שהיא ב'ספק' הריון. אני אסביר- אינני יודעת האם אני בהריון ואני חוששת שאם אצום זה עלול
אני ממש בתחילת הריון- שבוע 4- האם יש סיכון לצום בתשעה באב? תודה רבה מ
האם מותר לבצע בדיקת איקס שביר לנער בגיל 16 לאחר שחלה במחלת סכיזופרניה והרופאים חוששים שישנה אפשרות כזאת להפנות אותנו לבדיקה גנטית.
בס"ד שלום וברכה אמי בת 86 שנה, מצב בריאותי רגיל לגילה, ורוצה לדעת אם יכולה לצום ביו"כ תודה רבה וגמר חתימה טובה