הוצאה לאור
לכ' הרב ד"ר מרדכי היילפרין מנהל מכון שלזינגר השלום והברכה, 1. בראש ובראשונה איישיר חיליה דמר על היזמה לחדש את ספרי "הביטוח בהלכה" בשוק, ןעל
אדם מבוגר סובל מטחורים, ואינו יכול לנגב לאחר יציאה אלא על ידי שטיפה במים חמים, כך לפחות לפי טענתו. כאשר הוא מתארח בבית מלון והמים החמים מתחממים על ידי חשמל, הוא שואל כיצד ינהג?
לפני כשלושה שבועות העברנו אליך את תשובתו של הרב פרופ' אברהם:
"אינני מבין את השאלה. אם המים חוממו באיסור אז אין היתר להשתמש בהם ובמיוחד במקרה זה כי אינני רואה שום הבדל בין ניגוב עם מים קרים לבין ניגוב עם מים חמים. אם בכל זאת הוא זקוק למים חמים, יעמיד דוד מים חמים על פלטה של שבת (לפני שבת) או ימלא טרמוס עם מים חמים לפני שבת.
צריך להיזהר לא לשתמש בנייר או בד רטוב כדי לנגב כי יש בזה איסור של סחיטה."
מן הראוי להוסיף כאן, שאם המים מתחממים באמצעות דוד שמש אזי מותר לו להשתמש בהם גם בשבת.
גם במקום בו המים אינם מתחממים בשבת עד כדי שהיד סולדת בהם, אלא עד רמה של מים פושרים חמימים, גם אז מותר, בנתוני השאלה, להשתמש בהם בשבת.
לכ' הרב ד"ר מרדכי היילפרין מנהל מכון שלזינגר השלום והברכה, 1. בראש ובראשונה איישיר חיליה דמר על היזמה לחדש את ספרי "הביטוח בהלכה" בשוק, ןעל
שאלה שהתקבלה בטלפון ע"י דני. האם קיים סיכון להינשא לאשה שאחותה הינה ילדה בחינוך מיוחד? האם זה גנטי? ויכול לעבור לילדיה של האחות.?
Should a convert to Judaism who underwent a vasectomy years prior to the conversion seek to have it reversed since this is not an accepted