המשך לשאלה 637

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

תוכן השאלה.

לרב שלום, לאחרונה התקבלתי לעבוד במעבדת פוריות של קופ"ח שמבצעת בדיקות זרע והשבחות. לפי הנחיות ההנהלה, על הנבדק להביא את הדוגמה בכוסית למעבדה לצורך הבדיקה,ואף לעיתים הנתינה מתבצעת ע"י הנבדק -בשרותי המעבדה בכוסית שניתנה על-ידי. כיצד אני אמורה אם בכלל להתייחס להוראה והנחיה זו. בהמשך לשאלת הרב שלזינגר: תפקידי הוא עבודת מעבדה, אני מבצעת את בדיקות הזרע וההשבחות. הפצינט מקבל את ההוראה לעשות בדיקת זרע מהרופא וכן הרופא נותן לפצינט את ההנחיה כיצד להביא את החומר למעבדה (בכוסית). לפעמים הפצינט רוצה לתת את הבדיקה במעבדה ואז הוא מקבל ממני את הכוסית.

תשובה:

מאחר ואין לך קשר ישיר עם הפצינטים אלא ביצוע במעבדה בלבד, את ראשאית להמשיך בעבודתיך כרגיל מכמה סיבות.

אחת הסיבות העיקריות היא שלמרות חילוקי דעות בין הפוסקים, מאחר והפצינטים נוהגים בצורה המותרת לדעת חלק מהפוסקים אינך עוברת על איסור לפני עיוור בעבודתך במעבדה.

להדפסה

שאלות נוספות

ההבדל בין נידה וזבה

האם אני מבין נכון? ההבדל בין נידה לזבה, הוא רק בתאריכי הדימום, נידה רואה במחזוריות קבועה פחות או יותר, וזבה רואה שלא בזמן המתוכנן. אך

קרא עוד »

כריתת אשך, והקפאת זרע

Post Content עקב מישוש אני חושד לגידול/בעיה באשך. התהליך מאוד מדאיג אך מהבנתי, בד"כ הרופא בודק במישוש, ולרוב עוברים לאולטרה סאונד ולאחר מכן כריתת אשך.

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?