צום ט' באב בטרימסטר שני
שלום רב, אני בת 35 ואהיה בשבוע 21 בתשעה באב. זהו לא הריון ראשון, אולם הוא הראשון שאני חשה בו התכווצויות מתחילת ההריון. ובזמן שאני
נאמר לי שאם עבר 24 שעות מהנקה אחרונה אסור לחזור להניק כי זה יביא עין הרע על התינוק.
רציתי לדעת אם זה אכן נכון ?
אין לי כרגע אופציה לשאוב
אכן, ראיתי מובא בשם הרב יאשיהו פינטו במאמר בNRG, "אישה שלא הניקה תינוק 24 שעות – תפסיק להניק". אולם, לא מוזכר שם משום מה ומה המקור לכך.
אינני בקי במקורות הקבלה, אך לפי מה שיכולנו לברר בנושא, גם לפי הקבלה אין בזה איסור לתינוק קטן. יתר מזה, בשולחן ערוך הדבר מפורש להיתר: "בתוך כ"ד חודש, אפי' פירש מתוך בוריו חדש או יותר, מותר לחזור ולינק עד סוף כ"ד חודש" (יורה דעה פא, ז). גם מעבר לכ"ד חודש מבואר בשולחן ערוך שהאיסור הוא רק כשפירש לשלושה ימים בבריאות, שאז אסור להחזירו שנחשב אז כ"יונק שקץ". (ואולי גם כוונת הרב הנ"ל בילד גדול.)
וכיון שהדבר מפורש להיתר בשו"ע, נראה שאין לחוש לזה, ויש לחזור ולהניק. אדרבה, אנו מצווים לשמור על בריאותו של התינוק. וכבר ידועה תועלתה הגדולה של ההנקה לבריאות התינוק.
בברכה,
מאיר אורליאן
שלום רב, אני בת 35 ואהיה בשבוע 21 בתשעה באב. זהו לא הריון ראשון, אולם הוא הראשון שאני חשה בו התכווצויות מתחילת ההריון. ובזמן שאני
שאלת הקדמה: האם האינטרסקס בימינו הוא האנדרוגינוס שעליו דיברו חכמינו? א. האם מערכת הרבייה הזכרית ומערכת הרבייה הנקבית יכולות לפעול בתקינות בו זמנית אצל אינטרסקס?
צניעות אישי רק לבנות תוכן השאלה. שלום, שאלה שלי היא חשובה וקריטית.. נודע לי רק בזמן הקרוב שאסור לבנות לאונן,עדיין לא ברור לי מה הסיבה?
שלום רב. אני נשוי מזה שנתיים. ויש לנו ילד מקסים שנולד לפני חצי שנה. אשתי מאז היותה נערה הייתה נוטלת גלולות כדי לתזמן את המחזור