צום יום כיפור בהריון (תחילת טרימסטר שלישי, עם דימומים וצירים מדומים)
שאלה לגבי צום יוה"כ בהריון: ביוה"כ אהיה בשבוע 26. בהריון זה סבלתי בחודש רביעי מדימומים+צירים מוקדמים וקיבלתי זריקות פרוגסטרון. כיום אין דימומים, אך יש צירים
נאמר לי שאם עבר 24 שעות מהנקה אחרונה אסור לחזור להניק כי זה יביא עין הרע על התינוק.
רציתי לדעת אם זה אכן נכון ?
אין לי כרגע אופציה לשאוב
אכן, ראיתי מובא בשם הרב יאשיהו פינטו במאמר בNRG, "אישה שלא הניקה תינוק 24 שעות – תפסיק להניק". אולם, לא מוזכר שם משום מה ומה המקור לכך.
אינני בקי במקורות הקבלה, אך לפי מה שיכולנו לברר בנושא, גם לפי הקבלה אין בזה איסור לתינוק קטן. יתר מזה, בשולחן ערוך הדבר מפורש להיתר: "בתוך כ"ד חודש, אפי' פירש מתוך בוריו חדש או יותר, מותר לחזור ולינק עד סוף כ"ד חודש" (יורה דעה פא, ז). גם מעבר לכ"ד חודש מבואר בשולחן ערוך שהאיסור הוא רק כשפירש לשלושה ימים בבריאות, שאז אסור להחזירו שנחשב אז כ"יונק שקץ". (ואולי גם כוונת הרב הנ"ל בילד גדול.)
וכיון שהדבר מפורש להיתר בשו"ע, נראה שאין לחוש לזה, ויש לחזור ולהניק. אדרבה, אנו מצווים לשמור על בריאותו של התינוק. וכבר ידועה תועלתה הגדולה של ההנקה לבריאות התינוק.
בברכה,
מאיר אורליאן
שאלה לגבי צום יוה"כ בהריון: ביוה"כ אהיה בשבוע 26. בהריון זה סבלתי בחודש רביעי מדימומים+צירים מוקדמים וקיבלתי זריקות פרוגסטרון. כיום אין דימומים, אך יש צירים
שלום רב, אני בת 27, לפני כחודש ילדתי בת בניתוח קיסרי בשל מצוקת עובר (האטה בדופק שהסתברה כחבל טבור סביב צוואר). זהו ניתוח שני ברציפות
שלום יש לי בעיה באוזניים וכשאני מתקלח והולך לבריכה אני אטמים באוזניים שלא יכנסו לי מים לאוזניים. מותר לי לטבול במקווה אם האטמים האלא?
ברצוני לברר אודות "gynefix": 1.איך הוא נשאר בתןך הרחם? 2.האם הוא גורם פחות דימומים מהתקן בצורת T ?